Profesii

Sindicat: Angajaţii TMK România nu au primit salariile în martie. Conturile TMK din România, grup controlat de rusul Dimitri Pumpianski, sunt blocate ca urmare a sancţiunilor aplicate miliardarului rus Dimitri Pumpianski, care controlează TMK. Grupul are 2.350 de angajaţi în România

Sindicat: Angajaţii TMK România nu au primit salariile...

Autor: Răzvan Botea

16.03.2022, 17:08 1100

Conturile TMK Artrom Slatina, producător de ţevi industriale pentru industria petrolieră, şi ale TMK Reşiţa, producător de oţel pentru Slatina, sunt îngheţate ca urmare a sancţiunilor aplicate miliardarului rus Dimitri Pumpianski, care controlează grupul TMK. Din această cauză, cei 2.350 de angajaţi ai celor două entităţi TMK din România nu au primit salariile în martie, transmit reprezentanţii confederaţiei sindicale „Cartel Alfa”.

„La data de 10.03.2022, conturile bancare deţinute de către societatea Tmk Artrom au fost blocate (...), astfel că la data de 15.03.2022, unitatea Tmk Artrom S.A. cu puncte de lucru in Slatina, judeţul Olt, si Reşita, judetul Caraş-Severin, a fost în imposibilitatea de a plăti salariile angajaţilor români care lucrează în aceste unităţi si orice alte plăţi”, transmite sursa citată.

Companiile TMK din România, grup controlat de Dimitri Pumpianski, care se află pe lista oligarhilor ruşi vizaţi de sancţiuni economice, însumează circa 2.350 de angajaţi şi afaceri de 2 mld. lei. Sancţiunile impuse au venit în urma invaziei declanşate de Rusia în Ucraina, Pumpianski fiind considerat unul dintre oligarhii ruşi apropiaţi de Vladimir Putin.

Anterior blocării conturilor TMK din România, Dimitri Pumpianksi demisionase din funcţiile de conducere din cadrul grupului. În comunicatul sindicatului se menţionează că grupul controlat de Pumpianski transferase acţiunile deţinute la TMK Artrom către alte persoane care nu sunt vizate de sancţiuni.

„Este de menţionat că TMK Artrom a pus la dispoziţie imediat băncilor şi autorităţilor documente preliminare care atestă faptul că beneficiarul final aflat sub sancţiuni ieşise din grup încă din dată de 3.03.2022, că documentele relevante au fost depuse în termenul legal la Registrul Comerţului din Cipru şi că procedura de înregistrare din Republica Cipru îşi urmează cursul legal şi cer timp pentru a fi emise (fără însă a afecta dată intrării în vigoare a transferului de proprietate din 3 martie)”, mai notează sursa citată.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO