Profesii

Situaţie nemaiîntâlnită pe piaţa muncii. O companie îşi plăteşte angajaţii cu până la 5.000 de dolari pentru a-şi da demisia. Care este motivul

Situaţie nemaiîntâlnită pe piaţa muncii. O companie îşi plăteşte angajaţii cu până la 5.000 de dolari pentru a-şi da demisia. Care este motivul

Autor: Andra Stroe

27.02.2021, 20:31 747

Amazon oferă angajaţilor mii de dolari pentru a renunţa definitiv la locurile de muncă, scriu cei de la chargedretail.co.uk. Gigantul a relansat „programul de demisie voluntară”, pe care îl desfăşoară anual în luna februarie, încă din 2014, oferind angajaţilor săi minimum 1.000 de dolari pentru a demisiona şi a se orienta spre o altă carieră.

Potrivit Harvard Business Review, această tactică, pe care Amazon a adoptat-o de la Zappos după ce a achiziţionat compania în 2009, ajută la eliminarea angajaţilor care „nu au nivelul de angajament pe care îl caută”. Pentru a face acest pas, angajaţilor li se oferă între 1.000 şi 5.000 de dolari, în funcţie de perioada lucrată în cadrul companiei.

„Amazon are o serie de oportunităţi, concepute pentru a ajuta angajaţii să îşi atingă obiectivele personale şi profesionale. Deşi sperăm că angajaţii vor rămâne şi îşi vor dezvolta cariera la Amazon, acesta este un program voluntar conceput pentru a oferi sprijin suplimentar celor care decid că Amazon nu face parte din planul lor de carieră pe termen lung, şi este oferit în fiecare an, din 2014”, a declarat un purtător de cuvânt al Amazon.

Citiţi mai mult pe www.businessmagazin.ro

 
AFACERI DE LA ZERO