Profesii

Sondaj: Doi din trei români sunt dispuşi să o ia de la zero în carieră, ca răspuns al schimbărilor tehnologice; cei mai deschişi sunt cei de 31-50 de ani care au absolvit doar liceul

Sondaj:  Doi din trei români sunt dispuşi să o ia de...

Autor: Roxana Rosu

05.11.2019, 11:28 29

Doi din trei români (66,8%) sunt dispuşi să facă o schimbare totală în ceea ce priveşte cariera lor şi să opteze pentru reconversie profesională, iar şapte din zece dedică timp semnificativ într-un an învăţării pentru a-şi perfecţiona aptitudinile, arată un sondaj realizat de BestJobs şi Boston Consulting Group.

La polul opus, 33,2% dintre români nu sunt dispuşi să dobândească aptitudini şi cunoştinţe pentru un job diferit şi ar face acest lucru doar dacă ar întâmpina probleme serioase pe piaţa muncii, iar 26% petrec puţin timp pe an pentru a-şi dezvolta competenţele.

Studiul a fost realizat în 197 de ţări şi a evaluat dorinţa angajaţilor de a se adapta modificărilor de pe piaţa muncii, învăţând abilităţi noi pentru profesia lor curentă (upskilling) sau dobândind, prin training, abilităţi pentru o profesie diferită (reskilling).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO