Profesii

Starbucks şi-a schimbat şeful în România. Noul executiv a lucrat anterior pentru Henkel şi Philip Morris

Starbucks şi-a schimbat şeful în România. Noul...

Autor: Cristina Roşca

18.12.2014, 14:57 1878

Lanţul american de cafenele Starbucks l-a recrutat în poziţia de district manager pe românul Bogdan Guzgă, el urmând să îl înlocuiască pe Costin Gheorghiu care a ocupat această poziţie din 2009. În cadrul Starbucks România, potrivit datelor ZF, executivul care deţine funcţia de district manager este cel care se ocupă operaţiunile companiei în România şi de dezvoltarea ei.

Bogdan Guzgă a preluat funcţia actuală din septembrie 2014, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn. Anterior el a lucrat pentru producătorul de bunuri de larg consum Henkel şi pentru producătorul de ţigări Philip Morris, potrivit aceleiaşi funcţii.

Înainte de a veni la Starbucks el a lucrat doi ani şi jumătate pentru Henkel ca key account manager şi junior key account manager. Executivul este absolventul facultăţii de Inginerie la Bacău.

El vine în locul lui Costin Gheorghiu (34 de ani) care a lucrat timp de şapte ani în companie, încă dinainte de a se deschide prima cafenea. El a fost iniţial store manager în Plaza România, apoi în Vitan, unde a şi rămas timp de doi ani. Ulterior a preluat poziţia actuală. Anterior, executivul român a lucrat tot în industrie.

Lanţul american de cafenele Starbucks, prezent pe piaţa locală din 2007, vrea să ajungă în următorii cinci ani la 35 de cafenele în România faţă de doar 11 în prezent. După ce şi-a concentrate atenţia pe Bucureşti şi doar pe trei alte oraşe din ţară - Cluj, Timişoara şi Constanţa -, reţeaua deschide piaţa din Iaşi în acest an şi se uită şi către oraşe mai mici precum Craiova, Braşov sau Sibiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO