Profesii

Statul vrea să facă schimb de joburi cu mediul privat pentru o zi

Statul vrea să facă schimb de joburi cu mediul privat...

Autor: Corina Mirea

26.08.2014, 18:19 569

Ministrul pentru IMM-uri şi Turism Florin Jianu provoacă oamenii de afaceri să devină bugetari pentru o zi, preluând atribuţiile unui funcţionar public din cadrul Departamentului pentru IMM-uri. Iniţiativa face parte din programul România Hub, prin care instituţia care coordonează şi gestionează activitatea mediului de business mic de pe plan local vrea să trimită câte un funcţionar public să lucreze cot la cot cu IMM-urile timp de o zi, potrivit informaţiilor publicate pe site-ulAgenţiei pentru Implementarea Pro­iectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM).

“Invităm IMM-urile, indiferent de activitate, să se alăture  iniţiativei noastre de a ne cunoaşte reciproc, de a învăţa unii de la alţii şi de a apropia statul de antreprenori. (…) Invitaţia este reciprocă (…) pentru a învăţa unii de alţii, pentru a creşte transparenţa în administraţia publică, pentru a veni cu sugestii, propuneri de modificări în activitatea instituţiei noastre”, se arată în anunţ.

Companiile care vor să îi înveţe pe miniştrii, secretarii de stat, funcţionarii publici de conducere sau oamenii de execuţie din ministere care sunt nevoile reale ale mediului de afaceri şi cu ce piedici se confruntă zi de zi, trebuie să trimită certificatul de înmatriculare al firmei, alături de codul CAEN al activităţii pe care aceasta o are şi o descriere a responsabilităţilor care îi revin bugetarului  venit în „internship” pe adresa cabinet.ministru@imm.gov.ro.

În plus, cei care vor să facă schimb de locuri cu oamenii din sectorul public, trebuie să răspundă şi la trei întrebări care vizează principalele obstacole în calea profitabilităţii afacerii pe care o conduc sau pe care o reprezintă,  trei măsuri care ar putea eradica evaziunea fiscală şi câteva norme ce ar duce la creşterea numărului de IMM-uri din România şi, implicit, a numărului de persoane angajate de micii antreprenori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO