Profesii

Studenţii de la UBB Cluj vor face practică la Emerson România

Studenţii de la UBB Cluj vor face practică la Emerson...

Autor: Laurentiu Cotu

25.09.2014, 14:06 816

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj a semnat un protocol cu americanii de la Emerson, pentru dezvoltarea unor programe comune, îmbunătăţirea condiţiilor de studii, acordarea unor burse doctorale pentru studenţii de top ai universităţii, implicarea specialiştilor companiei în consilierea şi orientarea profesională a studenţilor, elaborarea programelor de studii, organizarea unor sesiuni ştiinţifice, a conferinţelor şi sesiunilor de practică.

Protocolul va fi valabil timp de un an, iar parteneriatul va reprezenta documentul cadru pentru orice colaborare viitoare între structurile companiei Emerson şi facultăţile din cadrul universităţii clujene. Totodată, compania Emerson va susţine dotarea Universităţii Babeş-Bolyai cu tehnologie de calcul.

’’Protocolul este în deplin acord cu politica Universităţii Babeş-Bolyai de apropiere de mediul de afaceri şi de aliniere la cerinţele reale ale pieţei muncii. Astfel, studenţii noştri pot beneficia de practică şi consultanţă de calitate’’, a declarat Mihaela Luţaş, prorectorul responsabil de relaţia cu mediul de afaceri, fundraising şi practica studenţească.

Campusul Emerson din Cluj-Napoca este unul din cele mai mari puncte de lucru din Europa al companiei americane, având aproximativ 2.000 de angajaţi. Datorită numărului de universităţi cu profil tehnic şi economic şi a inginerilor bine pregătiţi din zonă, amplasarea campusului în Cluj-Napoca s-a dovedit a fi o bună alegere pentru Emerson, într-un moment de extindere rapidă a producţiei şi a centrelor de resurse.

Compania Emerson a realizat anul trecut o cifră de afaceri de aproape 451,5 mil. lei (101,5 mil. euro), în creştere cu 46% faţă de anul anterior, un profit net de 41,8 mil. lei (9,5 mil. euro), cu un număr mediu de 1.709 angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Americanii sunt prezenţi pe piaţa locală din anul 2006, însă inaugurarea fabricii din parcul industrial Tetarom II din Cluj a avut loc în anul 2008, Emerson fiind singura companie prezentă în parc.

La nivel mondial grupul Emerson, cu sediul central în St.Louis, Missouri - SUA, oferă produse şi servicii pentru sectoarele industrial, comercial sau dedicat consumatorilor, grupate în cinci platforme (Process Management, Industrial Automation, Network Power, Climate Technologies şi Commercial&Residential Solutions). Emerson, listat la Bursa din New York (NYSE:EMR), are aproximativ 132.000 de angajaţi la nivel global şi deţine fabrici în 230 de locaţii din întreaga lume. În 2013, vânzările totale ale grupului american Emerson au ajuns la aproximativ 24,7 mld. dolari, potrivit informaţiilor existente pe site-ul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO