Profesii

Studiu: Cum îşi aleg destinaţiile de vacanţă românii din regiunile istorice ale ţării

Studiu: Cum îşi aleg destinaţiile de vacanţă...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

10.07.2018, 16:29 341

În funcţie de rezervările turiştilor, românii din nordul ţării aleg ca destinaţie favorită de vacanţă Grecia, cei din estul şi sudul ţării aleg să plece în Turcia, în timp ce populaţia din vestul ţării preferă Spania, potrivit unui studiu publicat marţi de agenţia Cocktail Holidays.

„Vacanţele în insulele greceşti, în Antalya şi Bodrum din Turcia, Tenerife şi Mallorca din Spania, Split din Croaţia, cu zbor charter din Bucureşti, Iaşi şi Cluj-Napoca, sunt cele mai căutate pentru sezonul 2018. Turiştii Cocktail Holidays preferă sejurile relaxante, la hoteluri de patru stele în Grecia, Turcia, Croaţia, Cipru, şi resorturile de cinci stele din Antalya”, arată agenţia.

Potrivit studiului, în Moldova, cele mai căutate destinaţii sunt: Grecia (insulele Rodos, Zakynthos), Cipru, Spania, cu zbor charter din Iaşi, iar ca buget moldovenii alocă, în medie, 650 de euro/persoană, cei mai mulţi preferând să călătorească în grupuri mari, cu familia şi prietenii.

În Ardeal, cele mai multe vacanţe vândute sunt pentru Spania, în top afându-se Mallorca, pentru care turiştii alocă un buget de cel puţin 750 de euro/persoană.

În privinţa turiştilor din vestul ţării, aceştia sunt mai pretenţioşi şi aleg vacanţa după o documentare amănunţită.

„Românii din sudul şi estul ţării aleg ca destinaţie de vacanţă în Bodrum, Tenerife, dar şi Zakynthos, Mykonos, pentru care alocă 799 de euro de persoană. O altă destinaţie preferată de ei este Peninsula Peloponez, cea mai bogată în tradiţii zonă a Greciei”, spun autorii studiului.

„Vacanţele charter în Turcia, în special în zona Bodrum, pe care românii par să o redescopere, sunt cele mai căutate la Bucureşti. Bucureştenii sunt dispuşi să cheltuiască în medie 590 de euro/persoană pe un sejur la hotelurile all-inclusive şi cumpără cel puţin o excursie opţională, cu preţuri de la 25 la 150 de euro”, mai arată studiul.

În ceea ce priveşte unităţile de cazare, în cazul Turciei majoritatea cererilor sunt pentru hoteluri de cinci stele, în timp ce în Spania, Grecia, Cipru, Croaţia turiştii preferă hoteluri de trei şi patru stele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO