Profesii

Studiu Eurofound: România promovează telemunca, însă nu abordează şi consecinţele negative ale telemuncii. „Angajaţii care lucrează de acasă se confruntă deseori cu graniţe neclare între muncă şi viaţa personală. Acest lucru face mai dificilă înregistrarea, monitorizarea şi controlul programului de lucru.”

Studiu Eurofound: România promovează telemunca, însă...

Autor: Ramona Cornea

29.08.2020, 12:01 2490

„Angajaţii care lucrează de acasă se confruntă deseori cu graniţe neclare între muncă şi viaţa personală. Acest lucru face mai dificilă înregistrarea, monitorizarea şi controlul programului de lucru.“

Numărul angajaţilor care lucrează de acasă a crescut dramatic într-o perioadă scurtă de timp în toate ţările europene. Studiile realizate de Eurofound (Fundaţia Europeană pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Muncă şi Viaţă) arată că peste 30% din locurile de muncă din Europa pot fi realizate de la distanţă.

În România, circa 18,4% dintre respon­denţi au început să lucreze de acasă ca ur­mare a pandemiei de COVID-19. Media europeană a celor care au început să lucreze remote ca urmare a acestei situaţii este de 36,8%.

„Această trecere bruscă spre telemuncă pentru un număr atât de mare de angajaţi a fost posibilă datorită iniţiativelor luate de guverne pentru a facilita punerea în aplicare a acestui aranjament. Mai multe ţări au făcut acest lucru pe baza unei stări de urgenţă, care a modificat legislaţia referitoare la telemuncă în timp“, spune raportul „Regulations to address work–life balance in digital flexible working arrangements“ realizat de Eurofound.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO