Profesii

Studiu Mercer: Salariile corporatiştilor din România vor creşte cu 5% şi în 2020

Circa 93% dintre companiile incluse în studiul Mercer plătesc 12 salarii anuale şi au transformat al 13-lea salariu - un beneficiu oferit în trecut-   în prime oferite angajaţilor de sărbători.

Circa 93% dintre companiile incluse în studiul Mercer plătesc 12 salarii anuale şi au transformat al 13-lea salariu - un beneficiu oferit în trecut- în prime oferite angajaţilor de sărbători.

Autor: Ramona Cornea

25.09.2019, 17:46 455

Angajatorii din vestul ţării - care concentrează cei mai mulţi exportatori din economie - oferă creşteri salariale mai mari decât în restul ţării.

Salariile angajaţilor din com­paniile private din România au crescut cu 5% în 2019 şi vor avea o creştere similară şi în anul 2020, arată rezultatele studiului salarial anual realizat de compania Mercer Marsh Benefits.

„Creşterile salariale vor fi de 5% în 2019 şi previzionăm o creştere identică şi pentru 2020. În ţară sunt şi organizaţii care au aplicat creşteri salariale de 7%, 10%, 13% şi chiar mai mult de atât, însă ponderea lor este destul de mică. Am văzut astfel de valori în vestul ţării“, a spus Gabriela Nechita, talent information solution leader România în cadrul Mercer Marsh Benefits.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO