Profesii

Studiu MKOR: 7 din 10 angajaţi români şi-ar schimba locul de muncă pentru un salariu mai mare şi o treime pentru mai multe beneficii extrasalariale

Studiu MKOR: 7 din 10 angajaţi români şi-ar schimba...

Autor: Roxana Rosu

12.01.2023, 11:29 109

Şapte din zece angajaţi români spun că şi-ar schimba locul de muncă pentru un salariu mai mare, iar aproape 3 din 10 ar renunţa la jobul actual pentru o mai mare siguranţă a locului de muncă, potrivit unui studiu realizat de MKOR Consulting.

Datele arată că angajaţii au avut parte de stabilitate la locul de muncă în ultimele 12 luni, iar optimismul se menţine şi în noul an,  peste jumătate dintre participanţi considerând că nu au motive de îngrijorare privind jobul în 2023.

Pe lângă siguranţa locului de muncă, în perioada octombrie 2021 - octombrie 2022 au rămas neschimbate în percepţia angajaţilor şi alte aspecte ale vieţii profesionale: oportunităţile de dezvoltare (59%), pachetul salarial (52%), beneficiile (63%) şi flexibilitatea regimului de muncă (61%).

Schimbări au apărut privind volumul de muncă resimţit, care a crescut pentru 4 din 10 persoane. Modificarea gradului de încărcare a avut loc în contextul în care numărul de colegi a rămas acelaşi pentru peste jumătate (55%) dintre respondenţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO