Profesii

Studiu salarial al PwC: Un angajat din mediul privat câştigă, în medie, 3.500 de lei net pe lună. Cele mai mari salarii medii le obţin angajaţii din departamentul de strategie, unde salariul mediu este de circa 7.200 de lei net pe lună

Studiu salarial al PwC: Un angajat din mediul privat...

Autor: Adelina Mihai

19.10.2019, 21:18 6701

Salariile angajaţilor din companiile private din România au crescut în ultimii doi ani peste aşteptările angajatorilor, arată rezultatele studiului salarial Paywell realizat de firma de audit şi consultanţă PwC România. Astfel, în 2019 salariile corporatiştilor au crescut, în medie, cu 9,4%, un procent dublu faţă de estimările iniţiale ale angajatorilor pentru acest an (de 4,6%). Prin urmare, salariul mediu al angajaţilor din sectorul privat care au participat la studiul Paywell a ajuns la valoarea de circa 3.500 de lei net pe lună.

„Observăm că majorarea salarială a fost în 2019 superioară nivelului pe care îl prognozau anul trecut companiile incluse în Paywell, fiind influenţată în principal de deficitul de forţă de muncă, dar şi de evoluţia din sectorul public şi de deciziile guver­na­men­tale privind salariul minim pe economie“, a spus Daniel Anghel, partener şi liderul serviciilor fiscale şi juridice în cadrul PwC România.

Conform studiului salarial al PwC, cele mai mari sa­la­rii brute, în funcţie de departamente, au fost raportate în diviziile de Strategie (unde salariul mediu al anga­ja­ţi­lor a fost în 2019 de 12.220 de lei brut, respectiv 7.149 de lei net), Juridic (11.026 de lei brut, respectiv 6.450 de lei net) şi IT (10.769 de lei brut, respectiv 6.300 de lei net).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO