Profesii

Supliment Top Employers. Interviu. Judith Kis, Groupama, angajator de top în anul 2022: Am construit o cultură organizaţională transparentă, sinceră şi care acceptă oamenii aşa cum sunt, cu bune şi cu rele

Judith Kis, director resurse umane Şi logisticÂ, Groupama: Angajaţii au acces la traininguri, coaching de specialitate, sesiuni de mentorat sau job shadowing şi cursuri de specializare conform unor planuri de dezvoltare personalizate.

Judith Kis, director resurse umane Şi logisticÂ, Groupama: Angajaţii au acces la traininguri, coaching de specialitate, sesiuni de mentorat sau job shadowing şi cursuri de specializare conform unor planuri de dezvoltare personalizate.

Autor: Mircea Nica

25.11.2022, 00:05 377

♦ „Dincolo de beneficiile financiare, avem numeroase alte facilităţi, de la programele de wellbeing, consiliere psihologică şi acces la programe de dezvoltare personală, acces la o bibliotecă mobilă, numeroase evenimente online sau offline, webminarii şi workshop-uri pe teme diverse.“

Groupama Asigurări, liderul pieţei asigurărilor din România, companie care a primit titlul de angajator de top în anul 2022, a ajuns în acest punct după ce şi-a construit de-a lungul timpului o cultură organizaţională transparentă şi sinceră, susţine Judith Kis, director de resurse umane şi logistică în cadrul companiei.

„Am construit o cultură organizaţională transparentă, sinceră şi care acceptă oamenii aşa cum sunt, cu bune şi cu rele. Tot ceea ce facem pentru wellbeing-ul colegilor noştri se traduce ulterior printr-un angajament ridicat, prin retenţie şi prin performanţă.  Colegii noştri îşi doresc nu doar un job, nu doar acces la instrumente de lucru, ci mai ales acces la un mediu care să-i inspire, să-i facă să fie mândri, acces la programe de dezvoltare personală şi profesională, acces la consiliere emoţională, la echilibru în relaţia dintre job şi viaţa personală. Acestea sunt câteva dintre bunele practici care fac din compania noastră un angajator de top“, a spus Judith Kis pentru Ziarul Financiar.

În ultimii trei ani, Groupama a fost cel mai mare an­ga­jator din industria asigurărilor, conform datelor cen­tra­lizate de ZF din rapoartele companiei şi de la Minis­terul de Finanţe. Astfel, compania a menţinut un nu­măr de peste 1.300 de angajaţi chiar şi în perioada 2020-2021, ani în care trendul de recrutare părea în scădere.

Angajaţii Groupama primesc şi o serie de beneficii extrasalariale pe lângă pachetul salarial.

„Dincolo de beneficiile financiare, avem numeroase alte facilităţi, de la programele de wellbeing, consiliere psihologică şi acces la programe de dezvoltare personală, acces la o bibliotecă mobilă, numeroase evenimente online sau offline, webminarii şi workshop-uri pe teme diverse, precum nutriţie, sport, sănătate, călătorii, film şi alte hobby-uri, posibilitatea de implicare în acţiuni CSR ca voluntari sau ambasadori.“

 Din anul 2019 până în anul 2021, asigurătorul şi-a diminuat numărul de anagajaţi cu 156 de persoane, de la 1.468, la 1.312. Chiar şi cu cea mai mare scădere a numărului de angajaţi, compania a rămas fruntaşă ca cel mai mare angajator din piaţa asigurărilor.

„Groupama este cel mai mare angajator din industria de asigurări din România, cu aproximativ 1.400 de angajaţi, certificat ca Angajator de Top încă din 2018. Compania încurajează performanţa şi învăţarea continuă, ca modalităţi de dezvoltare a echipei. Angajaţii au astfel acces la training-uri, coaching de specialitate, sesiuni de mentorat sau job shadowing şi cursuri de specializare conform unor planuri de dezvoltare personalizate“, susţine Judith Kis.

În ceea ce priveşte certificarea de angajator de top obţinută de la Institutul Top Employer, reprezentanta Groupama spune că a venit în urma unei analize riguroase a politicii de resurse umane, proceselor şi practicilor, sistemelor informatice folosite în cazul strategiei de oameni, a culturii organizaţionale, managementului talentelor, oportunităţilor de dezvoltare profesională şi a programelor de învăţare, competitivităţii pachetelor salariale şi a beneficiilor acordate angajaţilor.

 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO