Profesii

Supliment Top Employers. Interviu. Maria Badea, HR manager commercial operations, Zentiva România, angajator de top în 2022: Investim în programe de dezvoltare şi cultură organizaţională, actualizăm constant pachetul de beneficii pentru angajaţi

Maria Badea, HR Manager Commercial Operations, Zentiva România: Am învăţat că a cere feedback cât de des posibil este important. Astfel luăm pulsul companiei şi putem îmbunătăţi ceea ce facem cu şi pentru angajaţii noştri.

Maria Badea, HR Manager Commercial Operations, Zentiva România: Am învăţat că a cere feedback cât de des posibil este important. Astfel luăm pulsul companiei şi putem îmbunătăţi ceea ce facem cu şi pentru angajaţii noştri.

Autor: Georgiana Mihalache

25.11.2022, 00:04 143

♦ Zentiva Group în România are 1.300 de angajaţi, dintre care aproximativ 350 în comercial, 850 în industrial şi restul în poziţii globale.

Zentiva România, cel mai mare producător de medicamente din piaţa locală, cu două fabrici în Bucureşti, se foloseşte de feedbackul primit de la angajaţii proprii pentru a crea pentru ei programe prin care să se dezvolte, să evolueze în carieră, dar şi să le ofere beneficiile de care au în mod real nevoie.

Într-o industrie a producţiei de medicamente în care nevoia de resursă umană calificată este mare, păstrarea angajaţilor reprezintă o provocare zilnică, astfel că şi producătorii se adaptează. Zentiva România a fost numită Top Employer în anul 2022 în cadrul clasamentului realizat de Top Employers Institute.

„În prezent, investim foarte mult în programe de dezvoltare şi cultură organizaţională: academii pe diverse tematici dezvoltate intern sau în colaborare cu platforma Coursera, proiecte de susţinere a unei culturi organizaţionale constructive, programe de well-being şi pregătirea liderilor din organizaţie. Toate acestea sunt completate cu o actualizare constantă a pachetului nostru de beneficii şi păstrarea unui dialog deschis cu angajaţii noştri cu privire la ceea ce este relevant pentru ei“, a spus Maria Badea, HR manager commercial operations la Zentiva România.

Ea a dat două exemple de bune practici din cadrul Zentiva, cum este un program-pilot de învăţare continuă - Festivalul Învăţării, prin care angajaţii împărtăşesc între ei cunoştinţe pe diverse teme, de la tehnici de negociere, de luare a deciziilor la finanţe sau programe de operare. Un alt exemplu de bune practici este programul de mentorat, prin care angajaţii care vor să se dezvolte profesional sau să meargă spre alte departamente învaţă în decurs de şase luni pentru a putea urma acest nou drum pe care şi-l aleg.

„Colegii nostri ştiu că, atunci când performează, mai mulţi pacienţi beneficiează de medicamente accesibile şi de calitate. Au astfel un sentiment al responsabilităţii şi se simt implicaţi. Ne dorim să aducem în echipa noastră oameni responsabili şi deschişi să înveţe într-un mediu de lucru incluziv care, la acest moment, uneşte patru generaţii“, a mai spus Maria Badea.

Ea a explicat că în procesul de recrutare, anumite posturi necesită un nivel mai mare de expertiză, studii. Compania vine astfel cu programe interne de dezvoltare pentru oamenii care vor să evolueze şi să lucreze în producţia de medicamente.

Cea mai mare provocare în recrutare este să acopere locurile de muncă din cele două fabrici pe care Zentiva le are în România. Deşi un job în schimburi şi într-un domeniu specializat, cum este producţia de medicamente nu mai este foarte atractiv pentru o parte dintre candidaţi, Zentiva încearcă să convingă potenţialii angajaţi prin mediul curat de lucru şi prin tehnologia în care investeşte.

„Avem un pachet extins de beneficii pe care îl actualizăm constant. Cele mai apreciate sunt tichetele de masă, abonamentul de servicii medicale şi asigurarea de viaţă şi de sănătate, dar şi bugetul anual de beneficii flexibile pe care fiecare angajat îl poate folosi în funcţie de nevoile sale. De asemenea, susţinem senioritatea în companie prin premii de fidelitate şi zile de concediu suplimentare“, a mai explicat Maria Badea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO