Profesii

Surprinzător: Radu Gorduza Lupu pleacă de la conducerea Medicover după doar un an: „Mă orientez către alte planuri, în acelaşi domeniu, dar în afara ţării”

Surprinzător: Radu Gorduza Lupu pleacă de la conducerea...

Autor: Florentina Niţu

08.01.2021, 16:37 775

Radu Gorduza Lupu, fostul director general al Medicover, al treilea jucător din piaţa de servicii medicale private, a plecat de la conducerea companiei după doar un an, deşi anunţase o strategie agresivă de dezvoltare.

„Mă orientez către alte planuri, în acelaşi domeniu, dar în afara ţării”, a spus Radu Gorduza Lupu, contactat de ZF. El nu a dorit să spună mai multe detalii despre schimbarea pe care a făcut-o. Însă, este suprinzătoare această mutare, în condiţiile în care în 2020 el spunea că mizează pe extinderea la nivel naţional a Medicover, trasând deja direcţiile de dezvoltare.

Radu Gorduza Lupu a preluat conducerea subsidiarei suedezilor pe piaţa locală în noiembrie 2019, după mai bine de opt ani în care a condus operaţiunile Affidea, al cincilea jucător din piaţa de servicii medicale private, specializat pe servicii de imagistică medicală.

El a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi şi a terminat un MBA la Universitatea HEC Canada din Ottawa. A studiat şi economia sănătăţii, politici şi strategie la London School of Economics and Science.

În locul său a fost numită Florinela Cîrstina, de profesie medic, cu specializare în chirurgie vasculară, absolventă a Universităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara. Anterior, ea a ocupat poziţia de director operaţional Medicover România, companie în care lucrează de peste cinci ani.

Medicover are o prezenţă de 24 de ani în România, pe piaţa serviciilor medicale private, şi are 36 de clinici în total şi două spitale la Bucureşti şi Oradea. Compania a avut venituri de 565 mil. lei la nivel de grup în România în 2019, sumă care include veniturile din servicii medicale şi din cele de laborator generate de Synevo România. Grupul are 3.500 de angajaţi în total.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO