Profesii

Surpriză la Romgaz: Răzvan Popescu, director economic şi fost arbitragist BNR, devine CEO. Aristotel Jude, şeful Romgaz, numit CEO adjunct

Surpriză la Romgaz: Răzvan Popescu, director economic...

Autor: Tibi Oprea

12.08.2022, 16:44 2288

Consiliul de Administraţie al Romgaz (simbol bursier SNG), producător şi furnizor de gaze naturale controlat de statul român prin Ministerul Energiei, întrunit în şedinţa din 12 august 2022, l-a numit pe Răzvan Popescu în funcţia de director general al companiei evaluată de investitori la 18,9 miliarde de lei, pentru o perioadă de patru luni, până la data de 17 decembrie 2022, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Fost arbitragist la Banca Naţională a României, Răzvan Popescu ocupa anterior funcţia de director economic, din decembrie 2020, pentru care îi fusese prelungit mandatul cu patru luni până la data de 17 august 2022.

Acesta a mai fost manager de portofoliu la BNR în perioada 2012-2020 şi junior analyst la Vienna Investments Trust, potrivit CV-ului de pe site-ul Romgaz.

Totodată, Aristotel Marius Jude, cel care a preluat funcţia de CEO odată cu revocarea fostului şef Adrian Volintiru la începutul anului trecut şi căruia de asemenea îi fusese prelungit mandatul cu patru luni până pe 16 august, a fost numit vineri în funcţia de director general adjunct. Mandatul acestuia este tot pe patru luni, până la 17 decembrie 2022.

Anterior, Aristotel Marius Jude a fost secretar de stat în Ministerul Energiei, iar de-al lungul timpului a ocupat mai multe funcţii în cadrul Romgaz, printre care manager de proiect, director de department, director de direcţie, administrator.

Pentru funcţia de director economic a fost numit Andrei Bobar pentru patru luni, de asemenea până în data de 17 decembrie 2022. Acesta a mai fost director economic interimar al Romgaz între noiembrie 2016 şi noiembrie 2017 şi director Direcţia Financiară între iulie 2018-august 2018, de facto acţionând ca director economic. Tot la Romgaz a fost şef Serviciu Raportare Financiară şi Metodologii Contabile între aprilie şi septembrie 2014.

Bobar a mai lucrat la Deloitte, Amromco Energy, Wintech Distribution sau Raiffeisen Bank.

Romgaz este controlată în proporţie de 70% de statul român, prin Ministerul Energiei. Acţiunile SNG înregistrează un avans de 25,4% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 403,2 mil. lei, conform datelor BVB.

Compania a raportat pentru primele şase luni din 2022 un profit net de 1,7 miliarde de lei, în creştere cu 127% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la afaceri de 7,5 miliarde de lei, de circa trei ori mai mari, potrivit datelor din raportul semestrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO