Profesii

Surpriză: Petru David, fost angajat BERD România în prezent la Sarmis Capital, a câştigat concursul anual al Financial Times pentru alegerea celui mai bun portofoliu de acţiuni

Surpriză: Petru David, fost angajat BERD România în...

Autor: Alexandru Nanu

29.01.2022, 19:16 1261

Petru David, fost angajat BERD România în prezent la Sarmis Capital, a câştigat concursul anual al Financial Times pentru alegerea celui mai bun portofoliu de acţiuni, înregistrând un randament mediu de aproape 64%, scrie Financial Times.

Petru David a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti şi a urmat un program de master la Universitatea din Amsterdam, în prezent este asociat de investiţii la Sarmis Capital din luna ianuarie 2022, iar în ultimii patru ani a lucrat la BERD România. Câştigătorul concursului Financial Times este membru CFA Institute şi a mai lucrat, în trecut la PwC România, Deloitte Luxembourg şi Deloitte România.

Concursul, derulat de Financial Times, pentru alegerea celor mai bune acţiuni este disponibil cititorilor  publicaţiei de cinci ani de zile, iar la această ediţie din 2021 au participat aproape 700 de concurenţi.

Regulile concursului sunt similare cu cele a gestionării unui portofoliu real, şi se adresează celor care care acceptă pariuri foarte concentrate pe doar câteva acţiuni şi nu fac ajustări la acele pariuri timp de un an întreg.

Administratorul de fonduri private din România, Petru David, şi-a petrecut sărbătorile de Crăciun din 2020 în izolare căutând cele mai supraevaluate acţiuni.

Petru David, un fost contabil, a fost îngrozit de multiplii preţ-câştig ai unor businessuri şi a mizat pe poziţii pe termen scurt pentru următoarele companii: furnizorul nigerian de comerţ electronic Jumia, grupul de energie FuelCell Energy, furnizorul de software Appian, producătorul de imprimante 3D 3D Systems şi Palantir, compania de analiză care îl are ca co-fondator pe Peter Thiel.

Concurenţii trebuie să aleagă cinci acţiuni din întreaga lume şi să ia fie o poziţie pe termn lung, fie o poziţie pe termen scurt - pariând că acţiunile fie vor creşte, fie vor scădea.

Câştigătorul este persoana care generează cel mai mare randament global al portofoliului său. Nu se pariază bani - aşa că singura pierdere potenţială este mândria.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO