Profesii

Surpriza pregătită de PNL la început de an. Vicepremierul Raluca Turcan: Se lucrează la un proiect pentru ca persoanele să poată lucra până la 70 de ani

Surpriza pregătită de PNL la început de an....

Autor: Teodor Bobei

08.01.2020, 12:51 5076

Raluca Turcan a declarat ,miercuri, există un proiect care prevede posibilitatea angajaţilor să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani, dar a apreciat că România nu este pregătită pentru acest lucru.

"În momentul de faţă nu cred că România este pregătită pentru pensionarea obligatorie la 70 de ani. Însă, cred că se impune o discuţie în spaţiul public ca dacă personale doresc să opteze pentru creşterea vârstei de pensionare atunci să o facă, dar nu cred că vom ajunge în curând la o creştere obligatorie a vârstei de pensionare. Subiectul acesta a fost deja lansat în dezbatere publică, se lucrează la un proiect, dacă vă aduceţi aminte există şi în Camera Deputaţilor un astfel de proiect ca să poţi să optezi pentru a putea lucra până la 70 de ani. Dacă se va ajunge la concluzia că există o susţinere pentru această idee este posibil să luăm această măsură. În momentul de faţă nu cred că poate fi pusă problema pensionării obligatorii la 70 de ani", a afirmat Raluca Turcan, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Premierul Ludovic Orban afirma în luna decembrie că nu există la Ministerul Muncii niciun proiect care să prevadă creşterea vârstei de pensionare. Acesta mai preciza atunci că vârsta de pensionare va rămâne la 65 de ani, iar persoanelor trebuie să li se permită să lucreze după această vârstă dacă doresc acest lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO