Profesii

Timur-Vasile Chiş pleacă de la conducerea Conpet Ploieşti. Atribuţiile, preluate de directorul general adjunct Ana Maria Dumitrache până la numirea unui nou CEO

Timur-Vasile Chiş pleacă de la conducerea Conpet...

Autor: Tibi Oprea

12.01.2021, 17:25 598

Conpet Ploieşti (simbol bursier COTE), transportator de ţiţei prin conducte şi cale ferată controlat majoritar de statul român (58,7%), a anunţat marţi la Bursa de Valori Bucureşti că Timur-Vasile Chiş a decis să renunţe la mandatul de director general al companiei de 689,1 milioane de lei.

“Societatea CONPET S.A. informează acţionarii şi investitorii că urmare a deciziei domnului Timur – Vasile Chiş de a renunţa la mandatul de Director General, exprimată prin cererea înregistrată la Societate sub nr. 1106/ 11.01.2021, Consiliul de Administraţie, în şedinţei din data de 12.01.2021, a luat act de decizia acestuia, cu menţiunea că perioada de preaviz acceptată de către C.A. va fi până la sfârşitul datei de 18.01.2021”, se arată în raportul de la bursă.

Totodată, Consiliul de Administraţie a împuternicit-o pe Mihaela Anamaria Dumitrache, director general adjunct, să îndeplinească atribuţiile şi responsabilităţile aferente funcţiei de director general, începând cu data de 19 ianuarie 2021 şi până la data numirii unui nou director general care va fi selectat în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 109/ 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, dar nu mai târziu de 08 iunie 2021, delegându-i conducerea societăţii în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi cu contractul de mandat.

Acţiunile COTE se tranzacţionează în creştere cu 2% în ultimul an, pe fondul unui rulaj de 93,3 milioane de lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO