Profesii

Tinerii debutanţi în vânzări vor salarii de cel puţin 1.500 de lei lunar. Cu experienţă, cer peste 2.000 de lei

Tinerii debutanţi în vânzări vor salarii de cel...

Autor: Mihaela Pascari

16.08.2016, 21:00 502
Tinerii debutanţi pe piaţa muncii ar accepta o poziţie în domeniul vânzărilor dacă pachetul salarial pus la dispoziţie de angajator ar porni de la 1.500 de lei net pe lună, în timp ce preferinţele candidaţilor cu experienţă în domeniu până în trei ani cresc la 2.000 de lei net pe lună, potrivit studiului „Cei mai doriţi angajatori“ realizat de firma cu activităţi în domeniul resurselor umane Catalyst Solutions. Studiul a măsurat gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori, dar şi aşteptările pe care le au tinerii de la aceştia.
 
„Nivelul salarial depinde în primul rând de politica salarială a companiei. Sunt companii unde angajaţii departamentului de vânzări primesc doar procente din vânzările realizate, la fel cum sunt cazuri în care vorbim doar de salariu fix. Cel mai frecvent sunt incluse ambele componente, ponderea lor având impact direct asupra procentelor din vânzare pe care angajatul le primeşte drept comision“, a spus Larisa Blăjuţ, business development manager în cadrul Catalyst Solutions.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO