Top cinci domenii alese de debutanţii în afaceri în 2015: construcţiile şi transporturile sunt cele mai căutate

26 ian 2016 Autor: Mădălina Panaete

Cei mai mulţi debutanţi în afaceri au ales anul trecut să-şi deschidă businessuri în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri, astfel că în primele 11 luni erau înregistrate 1.059 de firme care sunt practic competitori cu nume precum International Lazăr sau Aquila, arată o analiză a ZF făcută  pe baza datelor de la ONRC.
 
Astfel, transporturile conduc clasamentul domeniilor preferate de tinerii antreprenori, în condiţiile în care la nivelul întregii economii cele mai multe companii sunt active în comerţ.
 
Deşi a fost domeniul care a avut o cădere liberă în timpul crizei economice, cons­trucţiile au reuşit să devină pariul micilor antre­prenori.
 
Peste 1.000 de firme de tip SRL-D au luat naştere în ultimii ani în domeniul lucrărilor de construcţii de clădiri rezidenţiale şi nerezi­denţiale.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.01.2016

 
Cuvinte cheie:
transporturi
, afaceri
, constructii
, cautare
, domenii
, firme
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide