Profesii

Topul domeniilor care au câştigat şi care au pierdut cei mai mulţi angajaţi în ultimii opt ani

Topul domeniilor care au câştigat şi care au pierdut...

Autor: Adelina Mihai

17.09.2015, 08:30 863
Serviciile administrative şi de tip suport, fabricarea componentelor auto şi IT-ul domină cla­samentul do­me­niilor în care s-au făcut cele mai multe angajări din 2008 încoace, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Sta­tistică.
 
La polul opus sunt sectoare pre­cum industria prelucrătoare, construcţii şi învăţământ, care se află în topul celor din care au „dispărut“ cei mai mulţi angajaţi de pe statele de plată ale companiilor.
 
„Se caută în continuare angajaţi pentru industria auto, iar criza de personal se resimte şi în regiunea Europei de Est în acest domeniu. Recent vorbeam cu un coleg din Cehia care mă întreba dacă nu există în România 500 de angajaţi dispuşi să se relocheze în Cehia pentru a lucra în sectoarele auto şi electronice, însă noi abia mai găsim pentru a acoperi nevoile interne. Noi angajări se vor face în continuare în automotive, în fabricarea produselor electronice, în IT şi în centrele de servicii suport“, a spus Felix Toma, country manager al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Gi Group România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO