Topul domeniilor în care s-au făcut cele mai multe angajări: Angajatorii din industrie au creat peste 26.000 de locuri de muncă în ultimul an

19 mai 2017 Autor: Adelina Mihai

Jumătate dintre noile angajări au fost făcute de trei sectoare: industria, comerţul şi serviciile de suport.

Companiile din industrie, comerţ şi din servicii suport au făcut cele mai multe angajări în ultimul an, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică. Împreună, cele trei sectoare şi-au majorat numărul total de angajaţi cu aproape 72.000 de persoane, adică 47% din totalul angajărilor noi făcute în perioada februarie 2016 – februarie 2017.

„Raportul între diferite sectoare s-a păstrat, ceea ce indică o oarecare dinamică naturală de creştere, de cele mai multe ori organică. Creşterile de volum (de angajaţi – n.red.) în companiile străine sunt reprezentate de cele mai multe ori de «proiecte de ţară» care trebuie să îşi dovedească eficienţa şi sustenabilitatea pentru a continua pe termen lung. Proiectele transferate în România prin organizaţiile globale sunt delimitate în timp şi puse în competiţie cu alte ţări ce creează un cadru atractiv. Astfel, creşterea competitivităţii noastre ca ţară va creşte implicit şi potenţialul de creştere a locurilor de muncă şi de formare a viitorilor profesionişti prin programe de iniţiativă”, a explicat Iuliana Leurent, CEO al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Temps HR România.

Efectivul total al salariaţilor din industrie – sector care concentrează cea mai mare par­te a angajaţilor din sectorul privat – a a­juns în luna februarie a acestui an la 1,378 mi­lioane de persoane, în creştere cu 26.000 de oameni faţă de perioada similară din 2015. Cele mai multe noi angajări din sectorul industriei s-au făcut în industria pre­lucrătoare, respectiv în sectorul automo­tive, unde numărul de angajaţi a crescut cu 11.400 de persoane (până la un total de 196.200 de salariaţi în februarie 2017).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.05.2017

 
Cuvinte cheie:
angajari
, industrie
, creare
, locuri de munca
, top
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide