Profesii

Topul facultăţilor din Bucureşti cu cei mai mulţi candidaţi pe un loc

Topul facultăţilor din Bucureşti cu cei mai mulţi...

Cel mai mare număr de aspiranţi la statutul de student se înregistrează, şi anul acesta, în Capitală, unde sunt cele mai multe instituţii de învăţământ superior. Reprezentanţii Universităţii Bucureşti spun, astfel, că au înscrişi la admitere peste 20% din numărul absolvenţilor de liceu care au luat bacalaureatul anul acesta.

Având ca reper numărul de înscrişi raportat la cel al locurilor fără taxă, concurenţa cea mai mare din Capitală se înregistrează la Universitatea Bucureşti, la Facultatea de Geografie - 8,66 candidaţi pe loc. La această facultate, cele mai căutate specializări sunt Planificare teritorială (11,27 candidaţi pe loc) şi Hidrologie şi Meteorologie (11,22 pe loc).

Tot la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (concurenţă globală de 7,58) are specializarea cu cea mai mare căutare: Limbi Moderne Aplicate, 85 de candidaţi pe loc.

Un top 5 al celor mai căutate facultăţi din Bucureşti arată astfel:

1. Geografie (Universitatea Bucureşti): 8,66 candidaţi pe loc

2. Limbi şi Literaturi Străine (Universitatea Bucureşti): 7,58 pe loc

3. Cibernetică - Informatică economică (ASE Bucureşti): 7,47 pe loc

4. Administraţie şi Afaceri - Administrarea afacerilor (Universitatea Bucureşti): 6,69 pe loc

5. Cibernetică - Cibernetică economică (ASE Bucureşti): 6,56 pe loc

Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO