Topul ţărilor europene în care angajaţii simt că au mai multe abilităţi decât cele necesare la jobul pe care îl au

17 sep 2016 Ziarul Financiar

Aproape 10% din angajaţii români au percepţia că sunt supracalificaţi pentru postul pe care îl ocupă, iar cei care cred că au mai multe abilităţi decât sunt necesare pentru jobul pe care îl au sunt absolvenţii de facultate, arată datele Eurostat, biroul de statistică al UE.

Există mai multe categorii de angajaţi care se consideră supracalificaţi, motivul principal fiind acela că nu pot să aplice la serviciu ce au învăţat în timpul şcolii, spun specialiştii.

„Tinerii cu studii superioare trebuie să pornească în carieră cu joburi sub nivelul pregătirii lor şi acumulează frustrări. Au terminat o facultate la Academia de Studii Economice şi se angajează la recepţie, răspund la telefoane într-un call center sau arhivează acte“, a explicat Raluca Peneş, HR coordinator în cadrul companiei de externalizare de servicii de HR Smartree România.

La nivel european, aproape 20% din an­ga­ja­ţi se consideră supracalificaţi, arată datele Euro­stat. Cele mai mari ponderi ale salariaţilor care cred că au mai multe abilităţi decât cele necesare la job se regăsesc în Spania (50,3%), Slovacia (42,5%), Cipru (39,6%), Bulgaria (31,4%) şi Por­tu­galia (27,5%), iar cele mai mici sunt în Ungaria (8,6%), România (9,3%), Belgia (10,2%) şi Ger­ma­nia (10,4%).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
angajati
, europene
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide