Profesii

Trei membri ai Consiliului de Administraţie al companiei Poşta Română au fost revocaţi din funcţie

Trei membri ai Consiliului de Administraţie al companiei...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

28.09.2017, 17:02 374

„Decizia a fost luată având în vedere managementul defectuos care a condus la acumularea de datorii mari într-o perioadă scurtă de timp. Recent, compania a anunţat că se află în iminentă incapacitate de plată”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

În cadrul şedinţei de joi s-a constatat, de asemenea, împlinirea duratei mandatului lui Horia-Andrei Bud.

MCSI, care este acţionar majoritar, i-a numit membri provizorii în Consiliul de Administraţie (CA) pe Adrian-Daniel Găvruţă, secretar general adjunct în cadrul MCSI şi pe Carmen-Mihaela Dăneţ, director general, Direcţia Generală Economică, Achiziţii Publice şi Administrativ din cadrul MCSI.

Alături de aceştia, din CA al Poştei Române mai fac parte Ioan Bejan şi Benoit Pleska, numiţi administratori luna trecută, precum şi Florin Luca, administrator din partea Fondului Proprietatea.

Noul Consiliu de Administraţie al Poştei Române se va întruni în perioada imediat următoare pentru a-şi alege preşedintele şi pentru a stabili modul de îndeplinire a măsurilor prevăzute în planul strategic de redresare a companiei, aprobat miercuri în Guvern.

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri, la propunerea Ministerului Comunicaţiilor, un plan pe cinci ani care prevede măsuri de redresare a activităţii Poştei Române, precum creşterea veniturilor prin diversificarea produselor şi serviciilor şi înfiinţarea centrelor de profit la nivel regional.

Ministrul Comunicaţiilor, Lucian Şova, a cerut, la începutul lunii septembrie, demisia membrilor Consiliului de Administraţie al Poştei Române şi a directorului general interimar, Andrei Stănescu, „din cauza managementului defectuos din ultimul an".

Ulterior, membrii Consiliului de Administraţie al CN „Poşta Română” au anunţat că nu vor demisiona din funcţii, a transmis preşedintele de atunci al Consiliului, Dante Stein, care a precizat că nu înţelege de ce se doreşte schimbarea conducerii.

Rareş Stanciu este, de luni, noul director general interimar al Poştei Române, pentru un mandat de patru luni, după ce mandatul lui Andrei Stănescu a expirat duminică, urmând ca în cel mai scurt timp să fie desemnat un titular permanent.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin MCSI în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea în proporţie de 25%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO