Profesii

Trei mituri false despre interviurile de angajare

Trei mituri false despre interviurile de angajare
29.10.2011, 13:58 2064

Interviurile de angajare pare mereu întâlniri atent orchestrate de persoanele care se ocupă de recrutare şi tind deseori să inhibe un candidat prin "aşteptări false" create, scrie consultantul în carieră David Couper, în noua sa carte "Outsiders on the Inside". Couper dărâmă câteva mituri, dintre care monster.com a preluat trei.

1. Interviul este pregătit atent de dinainte. Persoana care vă intervievează este cel mai probabil suprasolicitată şi stresată pentru că are nevoie să angajeze pe cineva. CV-ul candidaţilor nu a reţinut prea mult atenţia sa.

2. Persoana care vă intervievează va adresa mereu întrebările potrivite pentru a afla dacă sunteţi candidatul cel mai bun. Cei mai mulţi recruiteri nu trec de faza "spune-mi mai multe despre tine". În unele cazuri, interviul este condus de un reprezentant de Resurse Umane sau un executiv de top care nu are o idee foarte clară despre cerinţele jobului.

3. Persoana potrivită câştigă mereu jobul scos la concurs. Nimeni nu mai crede mitul acesta, nu-i asa, întreabă retoric Couper. Persoane mai puţin calificate dar mai motivate tind să aibă câştig de cauză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO