Profesii

Tribunalul Bucureşti a respins procesul iniţiat de Dana Alexandra Drăgan, fost director de resurse umane al Electrica, care solicita companiei plata a aproape 150.000 de euro, inclusiv un comision de neconcurenţă de 102.000 euro

Tribunalul Bucureşti a respins procesul iniţiat de Dana...

Autor: Roxana Rosu

03.06.2020, 11:05 525

Tribunalul Bucureşti a respins o acţiune în instanţă prin care un fost director de Resurse Umane al companiei Electrica, Dana Alexandra Drăgan, solicita plata unor sume de bani restante, inclusiv a unui comision de  neconcurenţă în valoare de 102.576 euro, se precizează într-un anunţ publicat de Electrica la BVB.

Tribunalul a respins acţiunea ca nefiind de competenta instanţelor judecătoreşti, decizie ce poate fi atacată cu recurs în 30 de zile.

Potrivit prevederilor contractului de mandat încheiat între Electrica şi Dana Alexandra Drăgan competenţa de soluţionare a litigiului aparţine Centrului Internaţional de Arbitraj al Camerei Federale Economice Austriece de la Viena.

Dana Alexandra Dragan a ocupat funcţia de Director Executiv al Direcţiei Resurse Umane în cadrul Electrica, pe o perioadă de 1 an şi este în continuare angajată în companie, obligaţia de neconcurenţă subzistând în sarcina ei în calitatea sa de salariată, se arată în anunţ.

În cadrul procesului, fostul director de HR a solicitat achitarea de către Electrica a comisionului de neconcurenţă, precum şi actualizarea acestor sume cu rata inflaţiei, respectiv acordarea de dobânzi penalizatoare.

De asemenea, ea a cerut recalificarea activităţii desfaşurate în cadrul Electrica, in perioada 5 octombrie 2016-30 august 2017, ca fiind specifică unui contract de mandat comercial şi obligarea Electrica la achitarea diferenţei dintre remuneraţia prevazuta de contractul de mandat şi salariile achitate în temeiul contractului de muncă, in valoare totală bruta estimată de 189.501 lei, precum şi actualizarea acestor sume cu rata inflatiei, respectiv acordarea de dobanzi penalizatoare.

Ea solicită şi obligarea Electrica la recalcularea si achitarea remuneratiei variabile anuale brute datorate pentru anul 2017, conform contractului de mandat, prin raportare la recunoasterea activitatii desfasurate in perioada 05.10.2016-30.08.2017 ca fiind specifica unui contract de mandat comercial, precum si la valoarea recalculata a remuneratiei cuvenite pentru aceasta perioada, in valoare totala bruta de 6.865,71 euro.

Electrica este deţinută în proporţie de 48,8% de către statul român prin Ministerul Energiei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO