Profesii

Trump a nominalizat un avocat de origine română ca director al Oficiului pentru Brevete şi Mărci

Trump a nominalizat un avocat de origine română ca...

Autor: Mediafax

29.08.2017, 00:00 335

Casa Albă a anunţat că Donald Trump (foto), preşedintele SUA, l-a nominalizat pe Andrei Iancu, avocat de origine română, pentru funcţia de director al Oficiului pentru Brevete şi Mărci, informează presa americană.

Iancu este în prezent partener comanditat la firma de avocatură Irell & Manella LLP, ce are sediul în Los Angeles şi se ocupă în mod deosebit de procese de proprietate intelectuală. Firma la care este asociat, Irell & Manella, l-a apărat pe Trump în cadrul unui proces cu Mark Burnett Productions şi compania NBC pentru drepturi de autor ale show-ului de televiziune „Ucenicul“.

Iancu a reprezentat clienţi din domenii precum testarea genetică, mediul online, echipamente medicale, telefonie, televiziune, sisteme de jocuri video. Pe lângă avocatură, Iancu predă un curs despre legea brevetelor în cadrul UCLA, unde este profesor adjunct. Înainte de a deveni avocat, Andrei Iancu a fost inginer al companiei Hughes Aircraft. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO