Profesii

Turcii cuceresc Belgradul: companiile turce au 7.000 de salariaţi în Serbia, iar numărul lor va creşte semnificativ

Turcii cuceresc Belgradul: companiile turce au 7.000 de salariaţi în Serbia, iar numărul lor  va creşte semnificativ

Autor: Bogdan Cojocaru

23.04.2019, 00:00 260

Investitorii turci au în prezent 7.000 de salariaţi în fabricile din Serbia, însă acest număr va deveni în curând semnificativ mai mare.

În câteva luni, încă 4.000-5.000 de persoane vor fi angajate în cinci noi fabrici turceşti care se deschid în Leskovac, Vladicin Han, Cuprija, Merosina şi Kraljevo, scrie Serbian Monitor.

Vicepreşedintele Asociaţiei de afaceri turco-sârbe Fevzi Silik a spus că turcii sunt interesaţi să continue să investească acolo deoarece Serbia oferă cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea afacerilor dintre toate ţările din regiune.

Compania turcă Jeanci a fost unul dintre primii care au deschis o fabrică în Serbia, în 2010, şi de atunci îşi extinde treptat capacitatea de producţie.

Compania are în prezent 1.000 de angajaţi în Serbia şi intenţionează să angajeze încă 500 de persoane.

Un producător de piese de schimb, Teklas, a venit în Serbia imediat după Jeanci şi se află în prezent pe cale să deschidă o a treia facilitate de producţie, în Vladicin Han.

„Această companie plăteşte salariaţilor bonusul de sfârşit de an, (aşa-numitul al 13-lea salariu) şi chiar a promis încă un bonus, diferit de acesta.

Salariul mediu la Teklas este de aproximativ 35.000 de dinari (296 euro), iar compania are 1.000 de angajaţi în Serbia“, a declarat primarul oraşului Vladicin Han, Goran Mladenovic.

Fevzi Silik, care deţine hotelul Bosfor lângă Aleksinac şi care a achiziţionat recent compania Nisauto din Nis, spune că există 3.000 de antreprenori turci cu activităţi în Serbia.

 
AFACERI DE LA ZERO