Profesii

Un angajat al Scandia lucrează în companie de peste 47 de ani. În Sibiu, avem angajaţi din a doua generaţie a unei familii care au preluat ştafeta de la părinţi

Alina Rădulescu

Alina Rădulescu

Autor: Corina Mirea

10.02.2013, 21:22 1253

Cel mai vechi angajat al producătorului de conserve Scandia Food lucrează în cadrul companiei de peste 47 de ani şi ocupă funcţia de specialist în mezeluri. Spre deosebire de situaţia din Capitală, în companiile din provincie încă s-a mai păstrat practica jobului până la pensionare în aceeaşi companie sau cea a preluării "ştafetei" de la un membru al familiei la altul.

"Avem şi angajaţi din a doua generaţie în com­panie, ai căror părinţi au lucrat de la absol­virea studiilor şi până la pensionare pentru Scandia, iar acum copiii lor le calcă pe urme. Cred că parte importantă a acestei loialităţi, a acestei stabilităţi se datorează şi specificului oraşului. În Sibiu există o tradiţie a locului de muncă şi un interes mai crescut ca în Bucureşti, spre exemplu, pentru siguranţa unui post. Deşi procesul de recrutare este acelaşi în ambele oraşe, decizia diferă, pentru că oamenii din Sibiu se uită la seriozitatea angajatorului şi mai puţin la sa­lariu", spune Alina Rădulescu, directorul care conduce de trei ani politicile de HR ale celor 550 de angajaţi din cadrul Scandia Food, unde media de vârstă este de 34 de ani.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO