Cel mai vechi angajat al producătorului de conserve Scandia Food lucrează în cadrul companiei de peste 47 de ani şi ocupă funcţia de specialist în mezeluri. Spre deosebire de situaţia din Capitală, în companiile din provincie încă s-a mai păstrat practica jobului până la pensionare în aceeaşi companie sau cea a preluării "ştafetei" de la un membru al familiei la altul.
"Avem ÅŸi angajaÅ£i din a doua generaÅ£ie în comÂpanie, ai căror părinÅ£i au lucrat de la absolÂvirea studiilor ÅŸi până la pensionare pentru Scandia, iar acum copiii lor le calcă pe urme. Cred că parte importantă a acestei loialităţi, a acestei stabilităţi se datorează ÅŸi specificului oraÅŸului. ÃŽn Sibiu există o tradiÅ£ie a locului de muncă ÅŸi un interes mai crescut ca în BucureÅŸti, spre exemplu, pentru siguranÅ£a unui post. DeÅŸi procesul de recrutare este acelaÅŸi în ambele oraÅŸe, decizia diferă, pentru că oamenii din Sibiu se uită la seriozitatea angajatorului ÅŸi mai puÅ£in la saÂlariu", spune Alina Rădulescu, directorul care conduce de trei ani politicile de HR ale celor 550 de angajaÅ£i din cadrul Scandia Food, unde media de vârstă este de 34 de ani.
Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro