Profesii

Un angajat dintr-o companie mare are o productivitate dublă faţă de un salariat din IMM

Prof. dr. Cezar Mereuţă

Prof. dr. Cezar Mereuţă

Autor: Adelina Mihai

22.10.2017, 11:40 657

Productivitatea medie a angajaţilor din companiile cu peste 250 de salariaţi este de 20.850 de euro pe an, în timp ce într-o firmă cu mai puţin de 50 de angajaţi productivitatea medie este la jumătate.

România urmează astfel modelul celorlalte state ale Uniunii Europene (cu excepţia Luxemburgului), având în vedere că cea mai mare va­loa­re a productivităţii mun­­cii o au companiile mari, cu peste 250 de sala­riaţi, arată datele pre­lucrate de prof. dr. Cezar Mereuţă pe ba­za informaţiilor publi­ca­te anul acesta de Eurostat.

„Cauza constă în faptul că IMM-urile româneşti din categoriile menţionate sunt mult mai puţin inovative decât companiile mari şi foarte mari“, a explicat prof. dr. Cezar Mereuţă, cercetător asociat al Centrului de Modelare Macroeconomică al Academiei Române şi membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România.

Per ansamblu, în toate statele Uniunii Europene valorile productivităţii companiilor scad odată cu reducerea numărului de salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO