Profesii

Un braşovean, un ieşean şi un clujean se prezintă la un interviu de angajare. Ce îi cer angajatorului?

Un braşovean, un ieşean şi un clujean se prezintă la...

Autor: Corina VÂRLAN

20.08.2014, 11:19 3951

Pachetul salarial pe care l-ar putea obţine nu mai este principalul criteriu după care tinerii români îşi aleg un job. Conform rezultatelor unui studiu realizat de Târgul de Cariere în patru dintre marile oraşe ale ţării, atmosfera de la viitorul loc de muncă şi chiar siguranţa postului sunt luate în considerare tot mai mult, scrie Gândul.

Condiţiile de la locul de muncă, începând cu biroul propriu şi ajungând până la spaţiile de recreere destinate angajaţilor, sunt definitorii, spre exemplu, pentru tinerii sibieni. Din totalul celor intervievaţi, 61% cred că acesta este un criteriu foarte important atunci când îţi cauţi un loc de muncă.

Salariul, posibilitatea de la obţine un telefon, un laptop, o maşină de serviciu sau o asigurare de viaţă sunt şi ele foarte importante la angajare pentru tinerii din Sibiu (71%), dar mai puţin luate în considerare de către tinerii din Braşov, Iaşi şi Cluj.

Pentru braşoveni siguranţa locului de muncă este pusă pe primul loc, 63% dintre aceştia fiind interesaţi de acest aspect la angajare. Faţă de cei din Sibiu, care sunt interesaţi în număr mic de trainingurile şi team buildingurile la care ar putea participa la noul loc de muncă (25%), tinerii din Braşov sunt atraşi de această posibilitatea în proporţie de 40%.

Citiţi mai mult pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO