Profesii

Un investitor italian nu are angajaţi pentru fabrica deschisă la Turburea, Gorj

Un investitor italian nu are angajaţi pentru fabrica...

Autor: Loredana Ficiu

19.01.2017, 18:47 1320

Din acest motiv, autorităţile locale au apelat la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), pentru a organiza cursuri în domeniu.

Investitorul italian a cerut sprijinul autorităţilor locale pentru a găsi personal calificat pentru fabrica de confecţii deschisă în comuna Turburea. Deocamdată, doar 30 de femei îşi desfăşoară activitatea în unitatea amenajată într-un spaţiu din apropierea primăriei.

”Cerinţa investitorului italian este de până la 150 de locuri de muncă, dar până acum nu am găsit. Sunt doar 36 de contracte de muncă înregistrate la ITM. Toate sunt femei. Are nevoie de oameni care se pricep în domeniul tricotajelor, pentru export. Dumnealui mai are o societate comercială în Băileşti, care are 280 de angajaţi. E o fabrică de zece ani acolo. De joi a fost deschisă şi fabrica de la Turburea, dar are nevoie de oameni. Fabrica e chiar lângă primărie. I-am dat angajatorului şi un apartament gratis, pe perioada în care îşi desfăşoară activitatea pe raza localităţii. Am vorbit la AJOFM, chiar eu am fost la domnul director şi a promis că se vor face cursuri în localitate. Oameni ar fi ca să-i calificăm, dacă nu, în vecinele învecinate. Avem o populaţie de 4.460 de persoane”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea.

Reprezentanţii AJOFM Gorj susţin că, în prezent, în comuna Turburea sunt înregistraţi 174 de şomeri. Aceştia se pot înscrie gratuit la cursurile care vor fi organizate în localitate.

”A venit patronul italian şi am discutat cu dumnealui. I-am prezentat cum putem noi să-l ajutăm instituţional cu încheierea de convenţii pentru subvenţionarea locurilor de muncă, pentru programe de formare profesională şi am discutat şi cu domnul primar de acolo, de la Turburea şi facem tot posibilul să-l ajutăm. Dânşii au zis că ne pun la dispoziţie spaţiul, noi să-I ajutăm cu oameni, cu programele de formare profesională, în funcţie de cum va merge producţia, fiind vorba de cursuri de confecţioneri îmbrăcăminte după comandă, pe parte de croitorie”, a precizat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO