Profesii

Un nou bancher este în prim-planul politicii: Alin Stoica, propunerea pentru poziţia de prefect al Capitalei, este director în cadrul departamentului de HR al BCR

Sursă foto: LinkedIn/Alin Stoica

Sursă foto: LinkedIn/Alin Stoica

Autor: Robert Manea

02.03.2021, 19:48 1796

Alin Stoica, preşedintele PLUS Sector 6 este propunerea pentru poziţia de prefect al Capitalei a anunţat, marţi seară, alianţa USR-PLUS care face parte din coaliţia de guvernare.

„USR PLUS Bucureşti îl propune pe Alin Stoica pentru funcţia de prefect al Capitalei. USR PLUS înţelege să respecte cu responsabilitate mandatul politic dat de bucureşteni ca principala forţă politică în care aceştia au încredere, reconfirmată la alegerile parlamentare, asigurând monitorizarea şi susţinerea programului de guvernare şi a reformelor şi prin instituţia Prefectului”, anunţă Alianţa USR PLUS.

Avocatul Alin Stoica lucrează de 14 ani la BCR, iar în prezent este HR Governance Expert al băncii.

„Voi pune accent, în aplicarea programului Guvernului la nivelul Bucureştiului, pe reforma administraţiei. Avem nevoie ca de aer de profesionalizare şi depolitizare dacă vrem să schimbăm cu adevărat modul în care a funcţionat România până acum. Îmi propun o cooperare foarte bună cu toate organele administraţiei publice locale, indiferent de culoarea politică, pentru că interesul cetăţeanului este pe primul loc. Nu în ultimul rând, îmbunătăţirea siguranţei cetăţenilor va fi un aspect-cheie al mandatului meu. Vom continua iniţiativele bune, deja începute, şi vom demara altele, doar după ce ne vom consulta cu toate părţile implicate”, spune Alin Stoica.

La finalul săptămânii trecute premierul Florin Cîţu a numit un nou preşedinte al ANPC – Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, în persoana lui Claudiu Dolot, care este tot bancher venind din divizia de retail al băncii.

Alin Stoica urmează să-l înlocuiască pe Traian Berbeceanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO