Profesii

Un parc industrial din Prahova a creat peste 5.000 de locuri de muncă şi a adus milioane de euro unei comune

Un parc industrial din Prahova a creat peste 5.000 de...

Autor: Anamaria Abaluta

18.08.2020, 12:12 1242

Parcul industrial din Ariceştii Rahtivani generează peste 5.000 de locuri de muncă. Mai mult de 1.500 dintre locuitorii comunei lucrează la Ploieşti West Park. Parcul industrial a adus venituri de peste 8.5 milioane de euro comunei Ariceştii Rahtivani.

O comună care atrage mai multe firme decât un oraş este chiar Ariceştii Rahtivani.

Aflată în imediata apropiere a oraşului Ploieşti, Ariceştii Rahtivani are cinci sate, dar şi cel mai mare parc industrial din Europa de Est.

Ploieşti West Park aduce comunei peste 5.000 locuri de muncă. Iar dezvoltarea în Ariceştii Rahtivani nu se opreşte aici. Alexandru Cristea, primarul comunei, spune că tot acolo se va construi o fabrică de frigidere. Potrivit acestuia, primele autorizaţii pe care le-a dat pentru construirea viitoarei fabrici au adus la bugetul Primăriei peste 6 miliarde de lei. Primarul mai spune că datorită business-ului de acolo, mulţi localnici nu au mai plecat să lucreze în străinătate.

„Avem peste 1.500 de locuitori ai comunei care lucrează în parcul industrial. Până în acest moment, parcul industrial ne-a adus 8.5 milioane lei. Geografic, comuna Ariceştii Rahtivani este la intersecţia unor importante rute comerciale”, declară Alexandru Cristea, primarul din Ariceştii Rahtivani.

Florin Coman, managerul parcului auto, declară că firma îi oferă transport şi salariu atractiv: „Fiind aproape de Ploieşti, e o zonă destul de liberă, nu este chiar aşa aglomerată”.

La rândul său, Marius Pleoiaşu, director comercial la MITLIV PH Construct, declară: „Atâta timp cât eşti aproape de un drum naţional, eşti aproape de autostradă. S-au pus la dispoziţie terenuri, acces uşor în parc. Cu siguranţă în Bucureşti era mult mai scump şi mult mai aglomerat. Efortul financiar pentru orice companie aici este mai mic”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO