Profesii

Un restaurant de lux refuză să dea 2.500 de lei net unui angajat cu experienţă

Un restaurant de lux refuză să dea 2.500 de lei net unui angajat cu experienţă

Autor: Adelina Mihai

16 oct 2018 741

Salariile angajaţilor din hoteluri şi restaurante au rămas cele mai mici din economie, în ciuda faptului că acest sector este afectat de deficitul de personal. În luna august a acestui an, salariul mediu din industria HoReCa a ajuns la 1.556 de lei net, fiind cu 42% sub nivelul salariului mediu la nivel naţional.

„În HoReCa toată lumea se plânge că nu găseşte personal, dar în acelaşi timp nimeni nu ar pune trei lei în plus la salariu. (...) Unul dintre colegii mei de la vânzări a discutat cu proprietarii unui restaurant de lux proaspăt deschis în care le-a explicat de ce ar trebui să aibă o politică salarială diversificată, astfel încât să ajungă la un salariu net de 2.500 de lei pe lună pentru angajaţii cu experienţă cu activităţi de coordonare. Brusc, aceştia s-au schimbat la faţă. Nu înţeleg de ce nu măresc salariile“, a spus Oana Tufăroiu, sales & operations director în cadrul firmei de recrutare Humangest.

În hoteluri şi restaurante lucrau peste 211.000 de salariaţi la finalul lunii iulie a acestui an, numărul de angajaţi din acest sector fiind cu 66.000 de persoane mai mare faţă de acum cinci ani. Deficitul de personal din această industrie este de 50.000 de persoane. „Salariile vor creşte permanent, după ce în 2017 au crescut cu 22%. Simplul fapt că salariul minim se modifică arată faptul că toată grila de salarii se va modifica“, a spus Dra­goş Petrescu, proprietarului lanţului de restaurante City Grill.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Principalele valute BNR - luni, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7619
Diferență: 0,1451
Ieri: 4.7627
Azi: 4.3202
Diferență: 1,1306
Ieri: 4.3164
Azi: 5.5448
Diferență: 0,3075
Ieri: 5.5297
Azi: 4.3410
Diferență: 0,9488
Ieri: 4.3386