Profesii

Un român de 25 de ani e pe cale să facă primul milion de euro pentru că ştie cum funcţionează Google

Un român de 25 de ani e pe cale să facă primul milion...

Autor: Adelina Mihai

19.12.2012, 11:53 26593

Cosmin Negrescu, un absolvent de Politehnică de 25 de ani, a ajuns la afaceri de 600.000 de euro, dublu faţă de anul anterior, după ce în ultimul an a transformat compania de servicii de dezvoltare web într-o companie de optimizare a site-urilor în motoarele de căutare. Dacă ritmul de creştere al companiei se menţine, Cosmin Negrescu ar putea încheia anul viitor cu afaceri de 1 milion de euro.

 

Google, compania care administrează cel mai popular motor de căutare, domină piaţa locală de căutări pe internet, iar companiile încearcă prin diverse metode să îşi crească numărul de clienţi cu ajutorul online-ului.

 

Totuşi, strategia Google de a face, în medie, câte 500 de schimbări pe an sporeşte competiţia în rândul companiilor care vor să îşi menţină site-ul în primele pagini din motoarele de căutare, susţine Cosmin Negrescu, 25 de ani, CEO al SEO Monitor, companie care oferă servicii de promovare a site-urilor web.

 

Folosind tehnici de tip SEO (search engine optimization - optimizarea pe motoarele de căutare), un site poate ajunge în primele pagini din Google, iar în acest fel unele companii pot "manipula" rezultatele, chiar dacă, uneori, nu oferă produse sau servicii care să merite acest lucru.

Care este cel mai căutat cuvânt pe Google în România

"Am avut clienţi cărora le-am spus că încă nu este momentul să îşi propună să apară pe primele pagini în Google pentru anumite cuvinte-cheie. De ce? Pentru că trebuie să îşi câştige o autoritate pe nişa lor. De exemplu, dacă un client are o librărie online proaspăt înfiinţată, nu merită încă să intre în primele pagini pe Google prin tehnici SEO care folosesc cuvântul-cheie «cărţi», dar poate merită să aibă rezultate bune la căutări ni­şa­te, precum «cărţi de ficţiune», dacă atuul companiei îl reprezintă acest tip de cărţi sau «cărţi ieftine», dacă atuul este preţul", explică Negrescu, care conduce o companie cu afaceri de 600.000 de euro anul trecut, dublu faţă de anul anterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO