Profesii

Una din două femei din România stă doi ani în concediul de creştere a copilului

Una din două femei din România stă doi ani în...

Autor: Corina Mirea

15.02.2016, 10:52 803

Un procent de 42% din angajatele din România aleg să stea doi ani în concediul de creştere a copilului, arată o analiză realizată de compania cu activităţi în domeniul resuselor umane Smartree. Astfel, una din două femei din România care intră în concediul de creştere a copilului acceptă să primească o indemnizaţie maximă de 1.200 de lei pe lună, de aproape trei ori mai mică decât indemnizaţia maximă acordată celor care se întorc la serviciu cu un an mai devreme.

În prezent, indemnizaţia de creştere a copilului reprezintă 85% din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni, dar în limita maximă de 3.400 lei în cazul concediului pentru creşterea copilului de până la un an (3 ani în cazul copilului cu handicap) şi 1.200 lei în cazul concediului de până la doi ani.

“Este important de precizat că intrarea în concediul de creştere a copilului şi primirea indemnizaţiei nu depind de vechimea pe care părintele o are la cel mai recent angajator al său. Atât timp cât condiţia de realizare de venituri în ultimele 12 luni este îndeplinită, părintele care optează pentru acest concediu va beneficia de indemnizaţie”, spune Raluca Peneş, HR coordinator în cadrul Smartree, un jucător din top zece al pieţei de servicii de resurse umane.

Analiza Smartree a luat în considerare perioada 2012-2014 şi a inclus 3.330 de angajaţi intraţi în concediu de îngrijire a copilului, majoritatea din companii multinaţionale.

Datele arată că, în fiecare an, din totalul angajatelor din România, 2,5% rămân, în medie, însărcinate. Dintre acestea, 42% optează pentru concediu de creştere a copilului de doi ani, iar restul de 58% aleg varianta de un an.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO