Profesii

Ungaria este dependentă de Germania: companiile nemţeşti au creat peste 300.000 de locuri de muncă acolo şi urmează noi proiecte majore

Ungaria este dependentă de Germania: companiile...

Autor: Catalina Apostoiu

12.06.2019, 22:37 901

Nemţii domină industria auto ungară, de care economia acestei ţări este dependentă.

Companiile germane au creat peste 300.000 de locuri de muncă în Ungaria, a declarat ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului Peter Szijjarto în Essen, vestul Germaniei, potrivit Hungary Today.

Cooperarea Ungariei cu companiile germane se bazează pe beneficii mutuale, a adăugat oficialul ungar. Acesta a argumentat că mediul de investiţii atrăgător al Ungariei permite companiilor germane să realizeze investiţii care să le întărească rolurile în cadrul economiei mondiale, crescând în acelaşi timp valoarea adăugată şi proporţia cercetării şi dezvoltării în locurile de muncă din Ungaria.

Economia ungară, a declarat ministrul ungar, „păşeşte prin urmare într-o nouă dimensiune dominată de servicii şi R&D cu ajutorul companiilor germane“.

Szijjarto a anunţat că noi proiecte de investiţii sunt aşteptate a fi lansate de companii din Germania în Ungaria. Oficialul ungar poartă discuţii în Essen şi Stuttgart cu lideri de companii, inclusiv lideri ai ThyssenKrupp, Bosch, Daimler şi SAP. Ungaria poartă discuţii cu parteneri multipli cu privire la noi proiecte de investiţii, proiecte ale căror detalii vor fi anunţate în scurt timp, a adăugat Szijjarto. Acesta a remarcat faptul că planul de acţiune pentru protecţia economiei ungare ar putea „inspira“ noi investiţii, argumentând că măsurile guvernului ungar vor reduce povara fiscală suportată de angajatori, dar şi corupţia.

Oficialul ungar a declarat că schimbări vaste se pregătesc în economia mondială, adăugând că ìnu este o exagerare să declarăm că intrăm într-o nouă eră a economiei mondialeî.

Companiile germane joacă un rol important în a da ritmul acestor schimbări, a comentat Szijjarto. Acesta a spus că aceasta este ìo veste bună pentru Ungariaî, argumentând că economiile Germaniei şi Europei centrale şi mai specific cele ale Germaniei şi Ungariei, sunt strâns legate între ele.

Economiiile ungară şi germană depind una de cealaltă, a declarat Szijjarto, remarcând faptul că 30% din investiţiile străine din Ungaria provin din Germania.

În luna martie, Peter Szijjarto anunţa că Ungaria concurează pentru câştigarea a 18 potenţiale mari investiţii germane, companiile respective având operaţiuni în industria auto şi în sectorul centrelor de servicii.

Nemţii domină industria auto ungară, de care economia acestei ţări este dependentă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO