Profesii

Unu din cinci români îşi caută un alt job, pentru că nu a fost promovat

Unu din cinci români îşi caută un alt job, pentru că nu a fost promovat

Foto Shutterstock

Autor: Adelina Mihai

11.07.2011, 00:00 1323

În prezent 7% din angajaţii români îşi caută activ un loc demuncă la un alt angajator, în timp ce 26% din aceştia şi-ar dori săplece la altă companie, dar deocamdată nu aplică pentru joburi laalte companii, arată un studiu realizat de compania de cercetare depiaţă GfK realizat în perioada 8 februarie - 4 aprilie 2011 pe uneşantion de 784 de respondenţi.

"Numărul celor care îşi doresc un alt loc de muncă este unulridicat dacă îl privim în comparaţie cu alte state. Angajaţii dinRomânia sunt printre cei care resimt cel mai ridicat nivel de stresla serviciu şi simt că echilibrul dintre viaţa profesională şi ceapersonală este o problemă. O cauză importantă de insatisfacţiepentru angajaţii români este percepţia că în compania lor nu auoportunităţile de creştere în carieră pe care şi le doresc, iarmanagementul nu este suficient de preocupat de dezvoltareaprofesională a angajaţilor", a spus Anca Zamfirescu, seniorresearch consultant în cadrul GfK.
Cu 40% din angajaţi care şi-ar dori să plece la un alt angajator şiaproape o treime din salariaţi (31%) care declară că intenţioneazăsă îşi părăsească actualul job imediat ce apare o oportunitate înaltă organizaţie, România se află la jumătatea clasamentului înceea ce priveşte loialitatea angajaţilor.
Mai rău stau angajaţii din Columbia şi SUA, unde aproape jumătatedin aceştia (55%, respectiv 47%) sunt în mod activ în căutarea unuijob nou.
La polul opus, angajaţii din Brazilia şi din Belgia beneficiază deun mediu de retenţie mult mai stabil, cu numai 15% din angajaţicare vor să-şi schimbe angajatorul.
Studiul GfK realizat pe un eşantion de 30.556 de angajaţi din 29 destate mai relevă că un sfert din angajaţi spun că sunt dispuşi săse mute în altă ţară pentru a-şi găsi un loc de muncă mai bun. Înplus, una din patru persoane intenţionează să îşi părăseascăangajatorii în următoarele 12 luni, iar o treime din acestea suntdeja activ implicate în căutarea unui nou loc de muncă.
De asemenea, unu din cinci angajaţi (18%) se aşteaptă să intervinăo schimbare în cariera sa în următoarele şase luni şi numai 7% dinangajaţi spun că vor să aştepte până când economia devine maisigură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO