Profesii

Unu din doi angajatori români găseşte cu greu candidaţi pentru funcţiile-cheie, ceea ce va pune presiune pe salarii

Unu din doi angajatori români găseşte cu greu candidaţi pentru funcţiile-cheie, ceea ce va pune presiune pe salarii

Autor: Adelina Mihai

14.08.2012, 00:05 3904

Un procent îngrijorător de 45% dintre angajatorii români se confruntă cu probleme la recrutarea de angajaţi ta­lentaţi, gradul de dificultate fiind mult mai mare decât media la nivel glo­bal (34%), potrivit unui studiu despre deficitul de talente realizat de gru­pul cu activităţi în domeniul resurselor umane Manpower.

"În România, po­zi­ţiile care ridică cele mai mari dificultăţi anga­ja­torilor sunt cele de in­gineri, muncitori cali­ficaţi şi repre­zentanţi vânzări, în principal din cauza lipsei competen­ţelor tehnice la nivelul candidaţilor (după cum motivează 61% dintre angajatori), din cauza lipsei de competenţe spe­cifice industriei - cer­tificări sau calificări (57%) şi din cauza lipsei de experienţă (36%)", a spus Eliza Ne­chifor, marke­ting & communication ma­na­ger în cadrul Man­powerGroup România, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 26,5 milioane de euro.

Studiul, realizat pe parcursul celui de-al doilea trimestru al acestui an, a avut un eşantion de peste 16.000 de companii la nivel global. Din România au participat la cercetare 249 de companii.

Alături de Bulgaria (unde 58% dintre angajatori se confruntă cu deficitul de talente), România se află în topul ţărilor din regiune în care com­paniile recrutează cel mai greu angajaţi bine pregătiţi.

"Într-adevăr, găsim cu greu candidaţi pentru funcţiile-cheie, pre­cum cele de ingineri agronomi, zoo­tehnişti sau mecanici. Am fost nevoiţi să îi recrutăm de la alte firme, oferin­du-le pachete salariale mai atractive", a spus Valetin Dide, proprietar al companiei Agrointer, care deţine o fermă agri­colă de aproape 6.000 de hectare de teren agricol în judeţul Teleorman, unde lucrează 210 an­gajaţi.

Mai puţin de o trei­me din angajatorii din toa­tă lumea invocau ast­fel de dificultăţi în ur­mă cu trei ani, în perioada de vârf a crizei, iar pe mă­sură ce situaţia eco­no­mică se va îmbună­tă­ţi, criza de talente se va acutiza, spun specialiştii în resurse umane. Cu toa­te acestea, companiilor nu prea pare să le pese de acest aspect, având în vedere că procentul angajatorilor ca­re consideră că deficitul de personal ta­len­tat afectează foarte puţin sau deloc principalele categorii de stakeholderi (clienţi, investitori) este de 56%.

Cercetarea Manpower nu este însă singura care constată problema defici­tului de talente în România. Rezulta­tele studiului "CEO Survey", realizat anul acesta de firma de consultanţă fiscală şi audit PwC, aduce în atenţie faptul că directorii din România au întâmpinat un număr redus de candidaţi calificaţi (91%), aproape de două ori mai mare în comparaţie cu media UE de 52%. Numărul mare de direc­tori de companii care atrag atenţia asupra acestui aspect constituie un avertisment cu privire la lipsa edu­caţiei şi a instruirii adecvate care să asigure resursele necesare de talente româneşti. Totuşi, şi studiul "CEO Survey" arată că deşi clamează nevoia de angajaţi calificaţi, directorii de companii din România nu ştiu să îşi ţină angajaţii buni în companie, pentru că managerii de nivel mediu cu un po­tenţial ridicat se lasă cel mai uşor ademeniţi de pachetele de beneficii ofe­rite de concurenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO