Profesii

UPS a numit la conducerea businessului din România un irlandez care lucrează de 30 de ani pentru companie

UPS a numit la conducerea businessului din România un...

Autor: Corina Mirea

10.03.2016, 11:18 452

Compania de logistică UPS, prezentă pe piaţa locală de la începutul anilor '90, l-a adus la conducerea businessului din România pe irlandezul Jim Kearney. Executivul lucrează de 27 de ani pentru UPS şi înainte să preia funcţia de country manager pentru România a lucrat din Belgia pentru compania de logistică, fiind responsabil decoordonarea activităţilor contractorilor de servicii autorizaţi din mai multe ţări.

Kearney a preluat poziţia din România după ce fostul country director, Tim Helsen, a fost promovat pe aceeaşi funcţie pentru UPS Olanda. Odată cu preluarea conducerii afacerilor UPS din România, Jim Kearney a devenit şi country manager pentru Ungaria şi Grecia.

Kearney şi-a început cariera în 1989 ca funcţionar administrativ în cadrul departamentului financiar-contabil al UPS Marea Britanie, cu sediul la Londra. Pe parcursul anilor următori, a deţinut numeroase poziţii cu multiple responsabilităţi în cadrul aceluiaşi department. In 1999, a devenit office manager pentru UPS European Consolidated Service Center în Dublin, Irlanda. Patru ani mai târziu, Kearney s-a mutat la Bruxelles, unde a ocupat funcţia de manager financiar al departamentului financiar-contabil al UPS Europa. De-a lungul timpului el a mai lucrat pentru UPS în funcţii de conducere care au presupus gestionarea mai multor ţări.

UPS este prezent pe piaţa din România din 1990 şi operează în mod direct începând cu anul 2008. Centrele UPS din România se conectează la reţeaua globală UPS prin intermediul zborurilor zilnice dedicate de pe aeroporturile Otopeni, Timişoara şi Cluj-Napoca. UPS România are aproximativ 140 de angajaţi şi o flotă  compusă din 100 de autovehicule.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO