Profesii

În următorii cinci ani, industria de outsourcing va genera peste 100.000 de noi locuri de muncă: „Cu siguranţă vom avea 300.000 de oameni în industrie, iar veniturile în outsourcing vor fi mai mult decât duble”

În următorii cinci ani, industria de outsourcing va...

Autor: Răzvan Botea

10.10.2018, 16:56 1548

România este pe primul loc în topul pieţelor mature de outsourcing, cu 265 de companii şi forţă de muncă capabilă.

Sectorul serviciilor de externalizare, cel mai efervescent domeniu din perioada postcriză, care a avut creşteri de 25-30% pe an în Ro­mâ­nia, îşi va dubla efectivele de an­ga­jaţi în următorii cinci ani, în timp ce veni­turile vor creşte mai rapid decât numărul de anga­jaţi, spun reprezentanţii industriei de profil.

„Cu siguranţă vom avea 300.000 de oameni în industrie, iar veniturile în outsourcing vor fi mai mult decât duble. Se găsesc oameni, şi se găsesc oameni buni, acesta fiind şi motivul creşterii acestei indus­trii şi vedem din ce în ce mai multe companii care vin aici şi deschid centre de servicii partajate. Nu se găsesc destui oameni, câţi ar fi necesar“, a declarat pentru ZF Cătălin Ior­gu­lescu, vicepreşedintele ABSL (Asociaţia Business Service Leaders România).

La momentul actual, sectorul serviciilor de externalizare are 125.000 de angajaţi, aproximativ 1,5% din populaţia activă a României. De asemenea, în baza studiului realizat de ABSL în parteneriat cu KPMG, se estimează că industria de outsourcing a generat venituri de aproximativ 4 miliarde de euro în 2017. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 50 de companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO