Profesii

Urmează conferinţa ZF HR Trends 2020, 25 martie: Ce oportunităţi generează digitalizarea pentru angajaţii şi angajatorii de pe piaţa locală?

Urmează conferinţa ZF HR Trends 2020, 25 martie: Ce...

Autor: Ramona Cornea

11.03.2020, 00:05 483

♦ Invitaţii conferinţei ZF HR Trends 2020 vor discuta despre impactul digitalizării din procesele de business pentru angajaţii şi angajatorii din România.

Ziarul Financiar organizează cea de-a 14-a ediţie a HR Trends, evenimentul care reuneşte anual peste 200 de experţi care dau tendinţele în domeniul resurselor umane. Tema conferinţei HR Trends de anul acesta, organizată pe 25 martie, va fi impactul digitalizării din procesele de business pentru angajaţii şi angajatorii din România.

Era digitalizării îşi pune amprenta în toate aspectele businessului. Digitalizarea generează atât oportunităţi, cât şi ameninţări pentru afacerile tradiţionale. Cele mai vulnerabile locuri de muncă sunt cele de rutină, care necesită o mulţime de sarcini standardizate, repetitive din partea angajatului care poate fi muncitor sau funcţionar public.

În procesul de digitalizare, com­paniile integrează numeroase tehno­logii fizice şi digitale, cum ar fi inteligenţa artificială, cloud computing, robotică, realitate augmentată şi Internet of Things (IoT), remodelând treptat modul în care lucrează angajaţii, în care creează sau vând produse şi servicii.

Managerul digital devine o nouă profesie. Liderii coordonează oamenii în echipe virtuale şi au angajaţi pe care nu i-au văzut niciodată faţă în faţă, dar ştiu în permanenţă unde sunt şi ce fac, cu ajutorul platformelor care le arată în câte puncte de vânzare şi-au dat check-in azi sau la ce oră s-au conectat la plaftorma internă a companiei.

La rândul lor, angajaţii beneficiază de digitalizare, mai ales că le permite să aibă programe de lucru flexibile.

Totuşi, unii se plâng de faptul că sunt mult prea conectaţi la viaţa profesională (prin grupuri de Whatsapp, de Facebook, prin platforme de tip Slack sau Microsoft Teams), care sunt active şi după încheierea programului.

Fie că sunt la birou, acasă sau în drum spre serviciu, angajaţii români sunt conectaţi 24 din 24 la evenimentele din viaţa profesională. La rândul lor, angajatorii caută metode prin care să eficientizeze procesele de business cu ajutorul digitalizării. Rezultatul? Uneori se economisesc bani şi timp, alteori creşte productivitatea şi motivaţia oamenilor.

Ce înseamnă digitalizarea proceselor de business, ce soluţii folosesc managerii pentru a-şi administra mai bine compania şi angajaţii, unde sunt obstacolele digitalizării proceselor de business: cum poate deveni digitalizarea un plus pentru angajaţi şi nu o povară, unde este limita între viaţa personală şi cea profesională în grupurile de discuţii de la muncă sunt doar câteva dintre temele de discuţie din cadrul ediţiei din acest an a evenimentului ZF HR Trends.

HR Trends este locul în care managerii, directorii de resurse umane din marile companii locale, trainerii, consultanţii şi headhunterii se întâlnesc pentru a căuta soluţii pentru dilemele pe care le au în managementul oamenilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO