Profesii

Urmează videoconferinţa ZF Health & Pharma, 16-17 septembrie 2020. INS: Numărul de farmacişti a depăşit pragul de 18.000 de persoane în 2019

Urmează videoconferinţa ZF Health & Pharma, 16-17...

Autor: Georgiana Mihalache

11.09.2020, 00:07 248

Numărul total de farmacişti la nivel naţional a ajuns la 18.093, în creştere cu 400 de specialişti în 2019 faţă de anul anterior, arată datele de la Statistică. Cel mai mare efectiv de farmacişti este în Bucureşti, cu 21% din total.

Următorul judeţ ca pondere la numărul de farmacişti este Constanţa, urmat de Iaşi.

La polul opus, cel mai mic număr de farmacişti se înregistrează în Teleorman, Călăraşi sau Ialomiţa. Polarizarea din sistemul medical, de la spitale la numărul de medici şi farmacişti este una dintre problemele vechi ale sistemului sanitar româ­nesc, zone întregi fiind lipsite de asistenţa me­dicală necesară.

Media, la cele 8.100 de farmacii funcţionale în 2019 în România, este de doi farmacişti  per unitate.

„Când am terminat facultatea în Târgu-Mureş acolo erau foarte mulţi farmacişti. La oraşe reuşim să acoperim, avem în medie doi farmacişti în fiecare unitate, iar la sat un farmacist în unitate“, a mai spus Gheorghe Ciocan, farmacist, fondatorul Farmaciei George din Vâlcea.

Retailul farmaceutic a ajuns la vânzări totale de 19 miliarde de lei anual, cifră realizată de cele peste 5.500 de companii care activează în acest domeniu, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO