Profesii

Valerii Moraru este noul acţionar majoritar al FC Rapid Bucureşti

Valerii Moraru este noul acţionar majoritar al FC Rapid...

Autor: Marius Ţone

26.07.2014, 12:01 993

Fanii primiseră 80 la sută din acţiunile clubului de la Adrian Zamfir şi i-au cesionat lui Valerii Moraru doar 75 la sută.

"Suporterii acţionari nu au dorit să cedeze toate cele 80 la sută din acţiuni, păstrându-şi trei dintre ei câte 1 la sută, iar unul 2 la sută. Motivul invocat de aceştia este că doresc să poată convoca în cazuri extreme Adunarea Generală a clubului şi pentru a putea lua cunoştinţă despre deciziile importante pe care le va lua în perioada următoare Valerii Moraru. Cei patru suporteri s-au obligat printr-un contract să cedeze şi cele 5 la sută din acţiuni către Moraru în momentul în care clubul va ieşi din insolvenţă", au declarat sursele citate.

Cine este familia Moraru, noul patron al echipei de fotbal Rapid Bucureşti. Au afaceri de peste 18 milioane de euro

Avocaţii lui Valerii Moraru au notificat deja administratorul judiciar şi au solicitat înscrierea omului de afaceri basarabean în registrul intern al acţionarilor SC FC Rapid SA.

Adrian Zamfir controlează 20 la sută: 15 la sută prin soţia sa, Natalia Zamfir, şi prin doi apropiaţi câte 2 şi 3 la sută. Conform surselor citate, Zamfir negociază în continuare şi cedarea celor 20 de procente către Valerii Moraru, dar îi solicită acestuia mai multe garanţii privind investiţiile ulterioare în gruparea giuleşteană.

În această după-amiază, Valerii Moraru are programată o conferinţă de presă în cadrul căreia va face publică preluarea pachetului de 75 la sută din acţiunile clubului.

Valerii Moraru, proprietar al companiilor Azuga Waters şi Perla Covasnei, a promis că va investi la semnarea contractului suma de 550.000 de euro pentru cheltuielile urgente ale clubului.

Fostul acţionar majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, cedase gratuit 80 la sută din acţiuni către patru suporteri, dar tranzacţia nu fusese oficializată de administratorul judiciar Cristina Andronache. Zamfir a negociat în ultimele săptămâni în numele acestora cedarea pachetului majoritar de acţiuni cu Valerii Moraru şi investitorul italian Angelo Massone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO