Profesii

Vânzătorii, lucrătorii comerciali şi şoferii domină clasamentul celor mai răspândite joburi din piaţa muncii

Vânzătorii, lucrătorii comerciali şi şoferii domină...

Autor: Mihaela Pascari

05.07.2017, 00:00 258

Revisal, aplicaţia Inspecţiei Muncii, care numără salariaţii activi, înregistra în mai 5,58 de milioane de salariaţi activi şi aproape 4.000 de ocupaţii.

Peste 750.000 din totalul anga­jaţilor sunt vânzători, lucrători comerciali, şoferi sau asistenţi me­dicali, numărul total de salariaţi activi fiind de 5,58 de milioane, arată datele extrase de Inspecţia Muncii din aplicaţia Re­visal (softul care numără salariaţii şi contractele de muncă active din economie). Datele au fost extrase din Revisal la 22 mai 2017.

„Aceste joburi au o poziţie geografică largă. Se întâlnesc de la oraşele mici la cele mari, există o mare acoperire teritorială, faţă de alte joburi care sunt concentrate pe anumite oraşe industrializate sau pe anumite regiuni“, a spus Sorina Donisa, CEO al grupului de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară APT.

Cei mai mulţi angajaţi români ocupă funcţia de vânzător, având în vedere că pentru această ocupaţie există peste 170.000 de salariaţi.  De asemenea, aproape 80.000 de salariaţi români lucrează ca agenţi de  vânzări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO