Profesii

Cum vede robotul de recrutare Dora piaţa muncii în 2021: Cele mai căutate joburi de către români au fost în industrie, retail, transport şi logistică, mai ales în Timişoara, Bucureşti, Cluj, Oradea şi Braşov

Cum vede robotul de recrutare Dora piaţa muncii în...

Autor: Roxana Rosu

16.01.2022, 11:27 308

Cele mai căutate joburi de români în 2021 au fost în industrie (33%), retail (31%), în transport şi logistică (18%) şi în zona de Office (13%), cele mai multe locuri de muncă vacante fiind în Timişoara, Bucureşti, Cluj, Oradea şi Braşov, potrivit datelor colectate de robotul de recrutare Dora în perioada ianuarie - decembrie 2021 din 12 ţări, 316 oraşe, pe 134 profesii.

De asemenea, analiza arată că angajatorii au fost mult mai flexibili în 2021 decât în alţi ani. Dacă în trecut principalul motiv de respingere al unui candidat era lipsa experienţei în domeniu, acum acest criteriu nu mai este unul eliminatoriu, în multe cazuri.

În lipsa forţei de muncă, angajatorii au devenit mai maleabili, aceştia alegând mai mult în funcţie de potenţial. Printre motivele enumerate pentru respingerea candidaţilor se află faptul că aceştia nu au fost de acord cu pachetul salarial - 11,63%, nu au avut experienţa necesară - 3.70%, nu s-au prezentat la interviu - 2,83%, nu au putut începe munca la data dorită de angajator 2,33%, potrivit platformei de recrutare HappyRecruiter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO