Profesii

Verificările mixte pentru combaterea muncii la negru au început

Autor: Mediafax

02.05.2011, 16:58 416

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), chestorLiviu Popa, a declarat, luni, la Bistriţa, că de luni au începutcontroalele pentru combaterea muncii la negru în baza unui program de acţiunesemnat de reprezentanţi de la ministerele de Interne, Muncă şiFinanţe.

"Există un plan de acţiune semnat de Ministerul de Interne, celal Muncii, Ministerul Finanţelor, respectiv Garda Financiară, princare echipe comune formate din lucrători din cele trei instituţii,ba chiar patru fiindcă acolo unde se va impune va participa şiJandarmeria, vor face acţiuni pe zonele pretabile muncii la negru. Se vor dezvolta şiinformaţii. Vom avea date pe care să le valorificăm în acest sens",a declarat, într-o conferinţă de presă, Liviu Popa.

El a spus că rezultatele acestei acţiuni se vor vedea înperioada următoare.

"Este un plan de acţiune naţional şi asigur că se vor vedea înperioada următoare rezultate ale acestei acţiuni. Controalele auînceput de azi ( luni - n .r.)", a spus Popa.

Ministrul interimar al Muncii, Emil Boc, a declarat, vineri, căa aprobat planul de acţiune privind combaterea muncii la negru şi aanunţat că va evalua lunar şefii inspectoratelor de muncă, cărorale-a atras atenţia că trebuie să aibă un singur stăpân, adicălegea.

Premierul Emil Boc, ministru interimar al Muncii, a anunţatvineri, după o întâlnire cu şefii inspectoratelor teritoriale demuncă (ITM), că a aprobat planul de acţiune al Inspecţiei Muncii,Poliţiei, Gărzii Financiare şi Jandarmeriei privind combaterea muncii la negru, iar echipe mixte de control vorîncepe să facă verificări în toată ţara.

Emil Boc a precizat că scopul acestor controale este să creascănumărul contractelor de muncă astfel încât statul să plătească maipuţin pentru asistenţa socială. Citiţi mai mult desprenoile controale pentru munca la negru pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO