Profesii

Veşti bune pentru cei cu o diplomă de inginer: Porsche Engineering România face angajări şi caută zeci de experţi care să preia posturile

Veşti bune pentru cei cu o diplomă de inginer: Porsche...

Autor: Mihai Gongoroi, Laura Buciu

09.03.2020, 13:06 580

Subsidiara Porsche, cu sediul în Cluj, e implicată în proiecte de inteligenţă artificială pentru maşini autonome şi anunţă că va recruta încă 40 de angajaţi în 2020, între ei numărându-se şi stagiari de la Universitatea Tehnică din Cluj.Porsche Engineering România plănuieşte să-şi extindă echipa prin recrutarea a încă 40 de angajaţi în acest an, potrivit unui comunicat al companiei.

Compania a încheiat anul 2019 cu o echipă de 200 de experţi, aşa cum era planificat, spune Porsche Engineering România. Compania arată că va continua să crească, până la sfârşitul anului ajungând la 240 de angajaţi cu normă întreagă şi 24 de studenţi stagiari.

„Am investit mult în proiecte de tip concept, precum şi în activităţi de producţie, cum ar fi model based development şi web development. Ne vom dezvolta competenţele în ambele direcţii, având în vedere că acestea sunt zonele de interes către care se îndreaptă piaţa auto”, a declarat Marius Mihailovici, director general al Porsche Engineering România.

Subsidiara din Cluj a Porsche Engineering a fost implicată în numeroase proiecte în domeniul Inteligenţei Artificiale şi al conducerii autonome pentru principalele mărci ale grupului Volkswagen şi se află în avangarda evoluţiei industriei auto. Odată cu creşterea suplimentară, compania clujeană este pregătită să-şi extindă şi spaţiul de birouri cu încă un etaj, cu o suprafaţă de aproximativ 600 de metri pătraţi, în aceeaşi clădire în care se află acum.

La Porsche Engineering România se lucrează pentru elaborarea de soluţii tehnologice avansate pentru testarea, conducerea şi siguranţa maşinilor autonome ale viitorului.

În urma implicării sale active în mediul academic din Cluj, Porsche Engineering oferă în mod constant şansa studenţilor care absolvă programul de Master Porsche Engineering, de la Universitatea Tehnică din Cluj, să-şi aprofundeze studiile devenind stagiari şi, dacă sunt printre cei mai buni, angajaţi cu normă întreagă ai companiei. De asemenea, compania reuşeşte să recruteze în mare parte prin intermediul recomandărilor (50% din totalul de noi angajaţi) şi ofertează şi experţi români din străinătate, propunându-le locuri de muncă motivante şi bune, ca stimulent pentru a reveni în propria ţară.

„Suntem foarte bucuroşi să vedem că munca pe care o desfăşurăm şi cultura pe care o construim la Porsche Engineering în Cluj este capabilă să atragă o mulţime de specialişti de elită, care ajung aici în urma recomandărilor colegilor noştri”, a mai spus Mihailovici. "Acest lucru spune multe despre atmosfera de lucru de aici şi despre satisfacţia muncii pe care oamenii o obţin din conceptele şi proiectele în care sunt implicaţi. În ultimii doi ani, am reuşit să aducem înapoi în ţară experţi români care lucrau în ţări precum Marea Britanie, Spania sau Germania. Organizaţia noastră este o dovadă a faptului că locurile de muncă relevante şi proiectele interesante pot angrena cele mai strălucite minţi în conturarea viitorului industriei noastre", arată acesta.

Filiala din Cluj a Porsche Engineering este una dintre cele şapte locaţii de dezvoltare ale companiei şi completează spectrul de servicii de inginerie furnizate de celelalte locaţii din Weissach, Bietigheim-Bissingen (Germania), Praga, Ostrava (Republica Cehă), Shanghai şi Nardò (Italia). Obiectivul principal al Porsche Engineering România este dezvoltarea de software şi dezvoltarea de funcţii auto, în strânsă legătură cu proiectarea de automobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO